Cum amenajezi un dormitor in stilul frantuzesc

Stilul frantuzesc se remarca, in primul rand, prin romantism. Acesta pune accent pe intimitate si contureaza un decor relaxat. Tocmai din aceste motive, stilul frantuzesc este potrivit pentru amenajarea dormitorului.

Influentele pe care Franta le are asupra intregii lumi, atat in domeniul modei, cat si in cel de amenajari este unul extraordinar. Stilul frantuzesc, ce se identifica cu Parisul haussmannian, se asociaza cu o eleganta deosebita, dar care apeleaza, in acelasi timp, la accente rustice, detaliile dintr-o incapere amenajata intr-un asemenea stil decorativ fiind imperios de importante.

Stilul frantuzesc se remarca, in primul rand, prin romantism. Acesta pune accent pe intimitate si contureaza un decor relaxat. Tocmai din aceste motive, stilul frantuzesc este potrivit pentru amenajarea dormitorului.

Mobilierdormitor frantuzesc 1

Pentru a obtine un dormitor frantuzesc, ca materiale, foloseste piese de mobilier voluminoase, cu forme rotunjite, ce amintesc de interioarele regale. Acestea sunt masive si pot avea un aspect vintage. De asemenea, poti opta pentru un mobilier pictat, insa iti recomandam sa eviti decoratiile excesive. Alege un pat cu tablie impunatoare - poate fi din lemn, tapisata sau chiar din fier forjat, atent lucrat, insa. Noptierele trebuie sa pastreze aceleasi linii curbe, de influenta baroca, iar dulapul este voluminos. Piesa de rezistenta dintr-un dormitor frantuzesc o constituie comoda. Opteaza pentru una in culori pale, care sa devina, astfel, punctul focal din incapere. Daca spatiul iti permite, poti amplasa la capatul patului o dormeza sau o bancheta ori un cufar.

Culoridormitor frantuzesc

Paleta cromatica specifica este compusa din culori neutre, care sunt combinate cu cele pastelate. Foloseste, asadar, culori de pamant, nuante de crem, auriu, roz pal, roz prafuit, griuri, alb, ivory, bleu. Mobilierul este de preferat sa fie in tonuri de alb si pentru a capata un aspect deosebit, poate avea detalii aurii.

Finisaje

Stilul frantuzesc pune accent pe lemn. Pardoseala poate fi din lemn masiv sau dusumea, cu aspect invechit. Decoreaza peretii cu ancadramente sau foloseste un tapet cu motive florale. De asemenea, poti opta pentru un tapet in dungi verticale, in nuante de crem. Nu uita sa folosesti plinte albe, inalte, care dau un plus de eleganta incaperii.


Kudika
12 Martie 2012

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri