Stilul frantuzesc se remarca, in primul rand, prin romantism. Acesta pune accent pe intimitate si contureaza un decor relaxat. Tocmai din aceste motive, stilul frantuzesc este potrivit pentru amenajarea dormitorului.

Pentru a obtine un dormitor frantuzesc, ca materiale, foloseste piese de mobilier voluminoase, cu forme rotunjite, ce amintesc de interioarele regale. Acestea sunt masive si pot avea un aspect vintage. De asemenea, poti opta pentru un mobilier pictat, insa iti recomandam sa eviti decoratiile excesive. Alege un pat cu tablie impunatoare - poate fi din lemn, tapisata sau chiar din fier forjat, atent lucrat, insa. Noptierele trebuie sa pastreze aceleasi linii curbe, de influenta baroca, iar dulapul este voluminos. Piesa de rezistenta dintr-un dormitor frantuzesc o constituie comoda. Opteaza pentru una in culori pale, care sa devina, astfel, punctul focal din incapere. Daca spatiul iti permite, poti amplasa la capatul patului o dormeza sau o bancheta ori un cufar.

Culori dormitor frantuzesc


Paleta cromatica specifica este compusa din culori neutre, care sunt combinate cu cele pastelate. Foloseste, asadar, culori de pamant, nuante de crem, auriu, roz pal, roz prafuit, griuri, alb, ivory, bleu. Mobilierul este de preferat sa fie in tonuri de alb si pentru a capata un aspect deosebit, poate avea detalii aurii.

Finisaje


Stilul frantuzesc pune accent pe lemn. Pardoseala poate fi din lemn masiv sau dusumea, cu aspect invechit. Decoreaza peretii cu ancadramente sau foloseste un tapet cu motive florale. De asemenea, poti opta pentru un tapet in dungi verticale, in nuante de crem. Nu uita sa folosesti plinte albe, inalte, care dau un plus de eleganta incaperii.

Accesorii decorative


In dormitorul frantuzesc, accesoriile suunt cele care creeaza atmosfera feerica si dramatica. In primul rand, foloseste un candelabru, pentru iluminarea incaperii. Veiozele cu linii clasice nu trebuie sa lipseasca nici ele, iar sfesnicele metalice, argintii sau aurii completeaza imaginea de ansamblu specifica. Rezeama de perete o oglinda supradimensionata, cu rama sculptata, aurie sau argintie. Tablourile trebuie sa aiba acelasi tip de rama, iar draperiile grele, impozante leaga-le cu snururi cu ciucuri sau cu inele speciale.

Foto 1: Sofa.com
Foto 2:
ASDA Elegant Living
Foto 3:
French Bedroom Company

Un articol de Ana Marin


Aboneaza-te la Newsletter-ul Condo pentru a afla cum iti poti amenaja dormitorul.


  • Kudika

    Cum să-ți alegi perechea ideală de pantaloni de trening pentru...

  • Kudika

    Cum a reușit Raffy să cucerească Italia, să fie virala pe Tik Tok?

  • Kudika

    Cum se înțelege Adrian Mutu cu foste sale soții: Vorbesc când...

  • Kudika

    Cum poți să obții finanțare după ce participi la Factory Bootcamp...

  • Kudika

    Cum tratăm ruptura de menisc?

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri