Tendintele de amenajari interioare din 2012 ne ajuta sa gasim locuintei proprii o imagine confortabila, dar chic. Materialele placute si luxoase, culorile vesele si atractive, piesele de mobilier cu un design simplu, dar cu detalii interesante vor contribui, in acest an, la crearea unor decoruri deosebite si elegante.

Printre tendintele acestui an, sunt promovate si materialele stralucitoare, suprafetele lucioase, ce creeaza spatialitate, culorile vibrante, combinate cu tonuri elegante de gri, alb, auriu si argintiu. Se arata o preferinta atat pentru interioarele complet albe, cat si pentru cele dramatice, in negru sau in culori de inspiratie din anii `80. Piesele de mobilier traditionale sunt readuse in prim plan. De asemenea, acestea sunt reinterpretate si le este adaugata o nota contemporana, prin intermediul materialelor, fiind realizate din mase plastice, de inalta calitate. Formele exagerate, ce fac trimitere la stilul baroc, sunt folosite ca piese vedeta.

Canapelele si fotoliile trebuie sa fie diferite si reprezinta o fuziune intre vechi si nou. Fotoliile au spatare inalte si amintesc de cele traditionale. Paturile sunt inalte, preferabil tapisate si cu forme organice, scaunele pastreaza o linie moderna, iar comodele de factura baroca raman, in continuare, un must have. Tot in tendinte se afla si candelabrele si cutiile, care sunt folosite atat cu scop estetic, cat si functional. Designerii promoveaza atat interioarele feminine, cat si pe cele albe. Tapetul se afla inca in topul preferintelor, in tendinte fiind cel feminin, cel cu copaci, cel inspirat din arhitectura sau cel de tip harta.

Materialele confortabile si calde si finisajele de lux se numara printre tendintele 2012. Ca finisaje, se utilizeaza marmura, lemn, piele, sticla, lana, materiale plastice, care creeaza spatii luxoase si primitoare, in acelasi timp. Se folosesc blanuri naturale si brocart, iar ca printuri, damascul si cel de tip Paisley sunt in centrul atentiei. Peretii sunt adusi in prim plan si sunt decorati cu diferite obiecte de arta.

Afla si ce culori sunt in tendinte in 2012


Foto 1: Leekes
Foto 2 si 3: Sofa.com

Un articol de
Ana Marin

  • Kudika

    Unde să cauți inspirații de modă?

  • Kudika

    11 inele de logodnă, sub 5.000 de lei, cu care să-ți declari...

  • Kudika

    O iarnă friguroasă se tratează cu cele mai hot item-uri de la Reserved

  • Kudika

    Brandul românesc MIZAR a lansat colecția Primăvară/Vară 2024: o...

  • Kudika

    Ora exactă în tehnologie și modă cu HUAWEI GT 4

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri