Tendinte: culoarea anului 2012

In tendintele acestui an, din amenajari interioare, sunt promovate culorile calde, linistite. Culoarea anului 2012 este Tangerine Tango, o culoare vesela, optimista si dramatica.

Ca in fiecare an, Pantone, autoritatea internationala de identificare a culorilor a anuntat care este culoarea anului 2012. Astfel, culoarea vedeta se numeste Tangerine Tango si reprezinta o fuziune intre rosu si portocaliu. Conform specialistilor de la Pantone, aceasta a fost aleasa, intrucat confera curaj si optimism.

Desi culoarea TangerineCuloarea anului 2012 Tango este una puternica, ea denota curaj si o personalitate puternica. Este o culoare primitoare, optimista si plina de energie si anima orice tinuta sau incapere. Aceasta nuanta de portocaliu este considerata antidotul perfect pentru rececesiune. Daca inainte de aceasta, erau preferate culorile puternice si indraznete, in aceasta perioada se arata o precadere pentru cele calde, delicate, care inspira siguranta si liniste. Cu toate acestea, anul trecut culorile propuse de cei de la Pantone erau mai curajoase, in acest an, insa, se promoveaza culorile apropiate de natura. Astfel, pe langa Tangerine Tango, se afla in tendinte si albastrul, galbenul, marourile, bejurile, griul, verdele militar, portocaliul si albul.

Nuanta de rosu promovata in acest an este o culoare calda si este asociata cu energia, fericirea, dorinta si entuziasmul. Indeamna la activitate si stimuleaza apetitul, motiv pentru care este potrivita in bucatarie sau in dining. De asemenea, stimuleaza corpul si mintea, apetitul sexual si creativitatea, intensifica circulatia sangelui si este euforizanta. In cazul in care esti obosita, aceasta culoare este indicata pentru inlaturarea ei. Este o culoare ce se identifica cu fericirea si este indicata pentru a scapa de energiile negative, stres si griji.

Daca vrei ca nuanta Culoarea anului 2012de Tangerine Tango sa fie culoarea predominanta in locuinta ta, o poti tempera cu tonuri de maro, alb sau kaki. Alaturata culorii limonadei, va crea o imagine vibranta, plina de viata. Poti decora locuinta in nuante de bej si maro si sa o accesorizezi cu obiecte in culoarea acestui an. Pernele decorative, covoarele sau corpurile de iluminat sunt doar cateva elemente prin intermediul carora poti introduce aceasta culoare in interiorul caminului tau. Poti vopsi un singur perete in Tangerine Tango sau poti folosi un fotoliu sau o comoda in aceasta culoare, devenind, astfel, piesa de rezistenta a incaperii respective.

Daca iti doresti o locuinta vesela, care denota optimism, atunci iti recomandam sa utilizezi culoarea anului 2012, culoare dramatica, seducatoare si sofisticata, in acelasi timp.

Foto 1: House Couturier
Foto 2: Rume


Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri