Pentru a scapa de mirosurile neplacute, iti prezentam cinci odorizante naturale, care iti vor parfuma casa.

Lamaia este unul din produsele naturale cele mai des folosite la curatarea locuintei. Aceasta are un continut ridicat de vitamina C si prezinta proprietati antipiretice, antiinflamatorii si antiseptice. Cojile sale pot fi folosite inclusiv pentru a scapa de fumul produs de semineu sau de soba, aruncandu-se cateva in foc. Frigiderul tinde mereu sa capete mirosuri neplacute, de care poti scapa lasand in interiorul sau timp de cateva ore un burete inmuiat in suc de lamaie. De asemenea, tocatorul poate fi curatat si poate capata un miros placut daca il freci cu o jumatate de lamaie.

Lavanda


Lavanda este cunoscuta pentru parfumul sau placut. Ea poate fi utilizata atat pentru a odoriza incaperile, cat si pentru a inlatura mirosurile de mancare si transpiratie, pe care hainele le-au capatat. Intr-un vas cu apa fiarta, adauga cateva picaturi de ulei esential de lavanda si amplaseaza hainele respective deasupra lui, acestea imbibandu-se, in acest fel, cu vapori de lavanda.

Brad


Coniferele au un miros aparte, care inspira prospetime. Adu natura in casa ta, amestecand parti egale de ulei esential de pin, eucalipt si brad, distribuind solutia de cate ori este nevoie. Poti, de asemenea, sa imbibi un buretel sau o bucata de vata in aceasta solutie, pentru a nu o mai vaporiza. Crengutele de brad proaspat taiate pot fi si ele o alternativa, pentru a-ti odoriza locuinta.

Eucalipt odorizante naturale: eliminare mirosuri neplacute


Eucaliptul este de provenienta din Australia si Tasmania, frunzele sale avand proprietati antiseptice. Uleiul de eucalipt are numeroase intrebuintari medicinale, fiind analgezic, antinevralgic, expectorant, antiseptic, dar si pentru parfumul sau, fiind o modalitate buna de a scapa de mirosurile din bucatarie. Tot ce trebuie sa faci este sa picuri pe o farfurie putin ulei esential de eucalipt si sa o amplasezi langa o sursa de caldura, reusind in acest fel sa elimini orice miros neplacut.

Pentru a avea o locuinta curata, afla care sunt intrebuintarile ceaiului in locuinta.

Foto 1: Red Candy
Foto 2: Jamie At Home

  • Kudika

    20 de cărți spirituale: Ce să citești pentru a trăi în mai multă...

  • Kudika

    Stare de bine și de sărbători: sfaturi pe care să le aplici de...

  • Kudika

    Amenajarea primei case împreună: cinci sfaturi pentru a face din...

  • Kudika

    Cum să te refaci și să-ți regăsești echilibrul după perioada lui...

  • Kudika

    Vrei să-i surprinzi plăcut pe cei dragi? Alege cadouri călduroase...

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri