Ceaiul poate fi folosit cu succes atat impotriva diferitelor afectiuni, cat si in locuinta, la curatarea diferitelor suprafete.

2. Mirosuri neplacute

Frigiderul capata, adesea, mirosuri neplacute, de care poti scapa atat cu ajutorul otetului sau al bicarbonatului de sodiu, cat si cu al ceaiului, stergandu-l cu ajutorul unor pliculete umede si lasand cateva in interiorul sau, timp de aproximativ o ora.

3. Mobila din lemn

Ceaiul este recomandat si pentru a scapa de petele ramase pe corpurile de mobilier. In acest sens, foloseste o carpa din panza, pe care ai inmuiat-o in ceai, si sterge mobilierul cu ea.

4. Pardoseala din lemn

In cazul urmelor de pe pardoseala, inmoaie mopul sau o carpa moale intr-un vas cu ceai, iar dupa ce ai frecat parchetul, sterge-l cu o carpa uscata sau cu un prosop din hartie. Pentru astfel de suprafete, se recomanda utilizarea ceaiului negru, datorita taninului care se regaseste in acesta si care va reda stralucirea podelei tale.

5. Covoare

Covoarele pot fi curatate cu succes cu ajutorul ceaiului. Presara pe covor cateva frunze de ceai verde sau ceai de scortisoara ori vanilie si lasa-le sa actioneze timp de 10-15 minute. Dupa ce ai sters cu acestea suprafata covorului, scapa de exces cu ajutorul aspiratorului.

6. Potpourri

Pentru ca locuinta ta sa miroasa mereu frumos, realizeaza-ti singura propriul potpourri din diferite tipuri de ceai. Vanilia, levantica sau scortisoara sunt doar cateva exemple care, cu siguranta, iti vor parfuma caminul.

7. Curatare suprafete bucatarie

Realizeaza un amestec de 2 lingurite de ulei din arbore de ceai si 2 cani de apa si utilizeaza-l pentru a curata si a dezinfecta aragazul, frigiderul, blatul de bucatarie.

8. Curatare suprafete baie

Datorita calitatilor sale antiseptice si antibacteriene, ceaiul poate fi folosit si pentru curatarea suprafetelor din baie. Intr-un recipient, amesteca niste sare de mare, ulei de arbore si apa si curata cu aceasta solutie cada, lavoarul sau chiar gresia si faianta.

9. Indepartare tantari

Intrucat vara tantarii ne fac probleme, pentru a scapa de ei, usuca niste frunze de ceai si arde-le, mirosul lor alungand tantarii.

10. Indepartare rozatoare

Daca locuiesti la casa, in cazul in care ai probleme cu rozatoarele, poti scapa de ele folosind ceai de menta, acestea neagreandu-i mirosul.


Afla cum poti scapa de mirosurile neplacute.

Foto:
Susie Watson Designs


  • Kudika

    10 lucruri mai puțin cunoscute despre magneziu

  • Kudika

    10 zile cu Brâncuși la Art Safari! După o jumătate de secol,...

  • Kudika

    TOP 10 DJ AI LUMII ÎN LINEUP-UL UNTOLD 2024

  • Alexandra Chivu

    Top 10 filme de dragoste celebre pe care trebuie să le vezi măcar o...

  • Kudika

    Top 10 cărți care nu trebuie să lipsească de pe lista ta de lectură...

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri