Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre travertin?

Piatra naturala este unul dintre cele mai vechi materiale de constructie folosite vreodata. Travertinul este o roca sedimentare cimentata, mai exact, un tuf calcaros, ce se formeaza pe fundul apelor, prin depunerea carbonatului de calciu din izvoarele de apa dulce.

Materialele utilizate la finisarea anumitor suprafete, atat din interiorul, cat si din exteriorul locuintei, pe langa calitatile izolatoare termice, hidrofuge sau fonice, au capacitatea de a transforma radical un spatiu, daca sunt utilizate corespunzator. Mai mult de atat, ele au capacitatea de a-i conferi acestuia un anumit grad de lux, in functie de modul in care materialele sunt alaturate si de calitatea lor, spatiul putand parea mai somptuos.

Piatra naturala este unul dintre cele mai vechi materiale de constructie folosite vreodata. Daca in perioada antica aceasta constituia materia prima de constructie, in perioada gotica piatra naturala a atins rangul unei adevarate maiestrii a sculpturii, datorita calitatilor sale plastice si durabilitatii. Dupa modul de formare, rocile se impart in trei categorii - eruptive, metamorfice si sedimentare, din cea de-a treia categorie facand parte si travertinul.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.