Setari Cookie-uri

Stilul frantuzesc: mai mult decat dramatism

Bunul gust, eleganta si romantismul prin care Franta atrage si-au lasat, de-a lungul timpului, amprenta asupra tuturor domeniilor, in special asupra celor creative, aceasta tara deosebita fiind un model pentru ceea ce presupune moda, arhitectura, design interior, gastronomie.

Bunul gust, eleganta si romantismul prin care Franta atrage si-au lasat, de-a lungul timpului, amprenta asupra tuturor domeniilor, in special asupra celor creative, aceasta tara deosebita fiind un model pentru ceea ce presupune moda, arhitectura, design interior, gastronomie. In momentul in care facem referire la stilul frantuzesc, conexiunea imediata care se creeaza intre acesta si eleganta devine un automatism firesc. In acelasi timp, stilul frantuzesc este asociat, pe de-o parte, cu un rustic original, dar elegant, cu elemente deosebite, si, pe de alta parte, cu stilul eclectic, specific Parisului haussmannian.

Desi eclectismul frantuzesc se bazeaza pe interioare de factura rococo, art nouveau si neoclasice, stilul frantuzesc promoveaza un decor relaxat. Indiferent de maniera abordata, acest stil decorativ se caracterizeaza, in primul rand, pe romantism si intimitate. Elementele rustice vin in completarea unei imagini relaxante, iar dramatismul se contureaza printr-un aer boem, visator.
Kudika
18 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.