Setari Cookie-uri

Practic: cum poti inlatura petele de pe covoare?

In momentul in care vine vorba de curatenie, ingrijirea covoarelor se dovedeste a fi un proces dificil. Intretinerea acestora presupune mai mult decat aspirarea lor, cu atat mai mult daca privim aceste articole ca pe o investitie de lunga durata.

Petele de crema de pantofi se pot indeparta cu usurinta cu ajutorul unui amestec de spirt, amoniac si sapun. Petele de iarba se inlatura cu spirt industrial, de 90 de grade, dupa care se spala cu apa si sapun, in vreme ce covoarele care prezinta urme de vin rosu se pot spala cu o solutie alcatuita din trei parti de apa si una de otet alb sau din apa oxigenata si detergent de vase. In cazul in care covorul are urme de sange, trebuie sa ai in vedere sa nu folosesti apa calda, intrucat aceasta le fixeaza; astfel, foloseste un amestec de apa si sare de lamaie si clateste cu apa rece. Nu in ultimul rand, urmele ramase de la animalele de companie se indeparteaza daca aplici, timp de o jumatate de ora, o solutie formata din otet, o lingurita de detergent de vase si cateva picaturi de eucalip sau, ca a doua varianta, daca freci petele cu un amestec de 125 ml de apa, 125 ml de alcool alb si o lingurita de detergent de vase.

Pentru a te bucura cat mai mult timp de covoarele tale, poti apela la cateva trucuri, care necesita putini bani si putin efort.

Featured foto by LEDOMSTOCK via Shutterstock


Kudika
6 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.