Setari Cookie-uri

Stilul shabby chic: reverie si confort

Casa bunicii, plina de obiecte cu o istorie incarcata, ce par a grai povesti emotionante, devine actorul principal, pe o scena a designului interior, unde foarte multi protagonisti se lupta pentru a se afirma.

Foarte importanta intr-o incapere shabby chic este paleta cromatica. Aceasta se bazeaza pe culori pastelate, calde, precum crem, alb, roz deschis, bleu, culoarea oului de rata, lila. Peretii pot fi varuiti intr-una din aceste culori sau pot fi finisati cu un tapet cu motive florale, care prezinta aceleasi culori pastelate. Se utilizeaza tablouri cu rame albe, usor invechite, iar oglinda supradimensionata, sprijinita de un perete, nu trebuie sa lipseasca.

In ceea ce priveste mobilierul, el trebuie sa aiba un aspect uzat, dar elegant, putand sa folosesti piese de mobilier vechi, pe care sa le reconditionezi. Acesta este alb, roz deschis sau bleu sters si aminteste de stilul baroc, prin formele curbe si detaliile minutioase. Patul poate fi unul in stil baroc, alb, sau din fier forjat, vopsit alb, in vreme ce canapeaua este bogat decorata cu perne in modele florale. Un must have il constituie cosurile si cutiile din nuiele impletite, ceainicele cu motive florale, amplasate la vedere, masuta de toaleta, sfesnicele, balansoarul, accesoriile din portelan, veiozele si candelabrele retro, puse in valoare de un obiect deosebit: colivia.

Stilul shabby chic reprezinta dozajul perfect de eleganta britanica si rafinament specific meleagurilor frantuzesti, ce este recomandat persoanelor calde, romantice, in cautarea unui stil de viata visator, guvernat de confort si originalitate.

Foto 1: Sweetpea & Willow
Foto 2-4:
Retreat-Home Ltd

Un articol de Ana Marin

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.