Setari Cookie-uri

Camera copilului - de la camera bebelusului la cea a adolescentului!

Camera copilului necesita o atentie sporita in ceea ce priveste amenjarea, mobilarea si decorarea, tinand cont de faptul ca aceasta este spatiul in care copilul isi petrece cea mai mare parte din timp. Alegerea incaperii si planificarea acesteia

- Patutul si salteaua – Alegeti un patut pe rotile, cu sistem de fixare a acestora. Optati si pentru un kit balansoar montat patutului. Este o alegere foarte practica pentru dvs.si pentru bebelus. Salteaua aleasa pentru patut trebuie sa fie realizata din materiale anti-alergice, anti-praf si anti-bacteriene, nedeformabila si cu husa detasabila.
- Masa pentru infasat – O alegere perfecta pentru masa de infasat este comoda cu sertare si suport cu saltea pentru infasat. Acesta este foarte practica, oferind si spatii de depozitare multiple.
- Sifonierul – In camera bebelusului alegeti un sifonier cu o compartimentare interioara bine structurata. Alegeti un sifonier cu o lungime de 90 cm si o inaltime de 170 – 200 cm; cu un design vesel, dar simplist – pe care sa il puteti pastra si dupa transformarea camerei bebelusului intr-o camera copil, pre-scolar si chiar scolar.
- Comode pentru depozitare – Alegeti pentru depozitare comode cu sertare, sau cu usi – si compartimentate interior.
- Alte Spatii depozitare – Optati pentru cuburi suspendate pe perete, polite sau suporturi cu agatatoare.
Tot in camera bebelusului va trebui sa se gaseasca si o canapea , de preferabil extensibila, sau macar un lounge sau un fotoliu confortabil.

Camera copilului – Trecerea


Trecerea de la camera bebelusului la cea pentru copilul mic este foarte usor de realizat in cazul in care ati optat pentru o colectie de mobilier modulara, cu piese usor de adaptat in camera copilului. Astfel, in acesta etapa vom renunta definitiv la patutul bebelusului, dar asta doar in cazul in care nu ati optat pentru un patut transformabil – precum cele propuse de noi in “Camera care Creste” si la suportul si salteaua aplicate comodei transformate in masa de infasat. In rest, veti putea pastra toate piesele de mobilier de pana atunci.

La mobilierul deja existent va trebui sa mai adaugati cateva spatii pentru depozitare. Odata cu cresterea copilului, obiectele personale ale acestuia se inmultesc. Astfel, spatiul necesar depozitarii nu va mai fi suficient. Optati pentru aplicarea de noi cuburi sau polite suspendate pe perete, ori pentru dulapuri inalte cu usi, compartimentate interior.
Odata ajunsi la varsta pre-scolara, marirea sifonierului va deveni o necesitate, la fel si amplasarea unui birou in camera copilului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.