Culoarea anului 2011 in amenajari interioare

Culoarea anului 2011 in amenajari interioare
Kudika
19 Ianuarie 2011

La nivel cromatic, tendintele acestui an dezvaluie prezenta unei palete compuse din culori pale, calde, combinate cu unele puternice, care au menirea de a inveseli incaperea.

Trecerea in noul an presupune conturarea unor tendinte noi, atat in domeniul modei sau al make-up-ului, cat si in cel al designului interior. Existenta acestor tendinte se resimte cel mai bine in ceea ce priveste culorile, acestea fiind, pana la urma, cele care au o puternica influenta asupra psihicului nostru si a modului de percepere a mediului in care traim si care confera unui obiect personalitate si profunzime.

La nivel cromatic, tendintele acestui an dezvaluie prezenta unei palete compuse din culori pale, calde, combinate cu unele puternice, care au menirea de a inveseli incaperea. Culoarea vedeta a anului in care tocmai am intrat, desemnata de cei de la Pantone, autoritate in materie de culori, recunoscuta in intreaga lume, se numeste Honeysuckle si se afla la granita dintre rosu si roz, aceasta facand trimitere la bobocii de caprifoi. Aceasta nuanta de roz este o culoare vibranta, ce stimuleaza adrenalina. Intrucat la baza sa este folosit rosul, aceasta este revigoranta si simbolizeaza vitalitatea si prosperitatea. Este o culoare ce face trimitere la anotimpurile calde si la parfumul dulce al florii dupa care a fost denumita.

Rozul caprifoiului contopeste starea de nostalgie cu cea energica, calmul si vigurozitatea fiind aduse laolalta in acelasi plan. Acesta va domina, in 2011, atat podiumurile din intreaga lume, cat si designul interior, putand fi adaptat, cu succes, mai multor stiluri de amenajare. Aceasta nuanta este dinamica si optimista, in momentul in care este utilizata pentru decorarea unor suprafete mari, zona de intrare intr-o locuinta fiind exemplul dat de cei de la Pantone. Intrucat stimuleaza apetitul, poate fi folosit la finisarea peretilor din bucatarie sau se poate reda prin intermediul paharelor, farfuriilor sau fetei de masa.

Fiind totusi o culoare puternica, este recomandabil ca nuanta de caprifoi sa fie utilizata, in general, la accesorizarea locuintelor. De asemenea, poate fi folosita si pentru a pune in valoare o anumita piesa de mobilier, un fotoliu in aceasta culoare scotand incaperea din anonimat. O alta metoda prin intermediul careia poti sa apelezi la rozul Honeysuckle este sa vopsesti un perete in aceasta nuanta si sa il scoti in evidenta cu ajutorul unor piese de mobilier albe.

Pe langa Honeysuckle, o culoare pentru toate sezoanele, curajoasa, increzatoare si revitalizanta, specialistii de la Pantone au adaugat in raportul lor inca noua, pentru anul 2011, denumit de acestia “excursie exotica”. Printre ele, se afla nuante de turcoaz, nude, portocaliu intens, culoarea lavandei si cea a cerii de albine.

Foto 1: ASDA SS 2011
Foto 2:
House Couturier

Ana Marin

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.



Setari Cookie-uri