Setari Cookie-uri

Culoarea anului 2011 in amenajari interioare

La nivel cromatic, tendintele acestui an dezvaluie prezenta unei palete compuse din culori pale, calde, combinate cu unele puternice, care au menirea de a inveseli incaperea.

Trecerea in noul an presupune conturarea unor tendinte noi, atat in domeniul modei sau al make-up-ului, cat si in cel al designului interior. Existenta acestor tendinte se resimte cel mai bine in ceea ce priveste culorile, acestea fiind, pana la urma, cele care au o puternica influenta asupra psihicului nostru si a modului de percepere a mediului in care traim si care confera unui obiect personalitate si profunzime.

La nivel cromatic, t endintele acestui an dezvaluie prezenta unei palete compuse din culori pale, calde, combinate cu unele puternice, care au menirea de a inveseli incaperea. Culoarea vedeta a anului in care tocmai am intrat, desemnata de cei de la Pantone, autoritate in materie de culori, recunoscuta in intreaga lume, se numeste Honeysuckle si se afla la granita dintre rosu si roz, aceasta facand trimitere la bobocii de caprifoi. Aceasta nuanta de roz este o culoare vibranta, ce stimuleaza adrenalina. Intrucat la baza sa este folosit rosul, aceasta este revigoranta si simbolizeaza vitalitatea si prosperitatea. Este o culoare ce face trimitere la anotimpurile calde si la parfumul dulce al florii dupa care a fost denumita.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.