Setari Cookie-uri

Culoarea anului 2011 in amenajari interioare

La nivel cromatic, tendintele acestui an dezvaluie prezenta unei palete compuse din culori pale, calde, combinate cu unele puternice, care au menirea de a inveseli incaperea.

Rozul caprifoiului contopeste starea de nostalgie cu cea energica, calmul si vigurozitatea fiind aduse laolalta in acelasi plan. Acesta va domina, in 2011, atat podiumurile din intreaga lume, cat si designul interior, putand fi adaptat, cu succes, mai multor stiluri de amenajare. Aceasta nuanta este dinamica si optimista, in momentul in care este utilizata pentru decorarea unor suprafete mari, zona de intrare intr-o locuinta fiind exemplul dat de cei de la Pantone. Intrucat stimuleaza apetitul, poate fi folosit la finisarea peretilor din bucatarie sau se poate reda prin intermediul paharelor, farfuriilor sau fetei de masa.

Fiind totusi o culoare puternica, este recomandabil ca nuanta de caprifoi sa fie utilizata, in general, la accesorizarea locuintelor. De asemenea, poate fi folosita si pentru a pune in valoare o anumita piesa de mobilier, un fotoliu in aceasta culoare scotand incaperea din anonimat. O alta metoda prin intermediul careia poti sa apelezi la rozul Honeysuckle este sa vopsesti un perete in aceasta nuanta si sa il scoti in evidenta cu ajutorul unor piese de mobilier albe.

Pe langa Honeysuckle, o culoare pentru toate sezoanele, curajoasa, increzatoare si revitalizanta, specialistii de la Pantone au adaugat in raportul lor inca noua, pentru anul 2011, denumit de acestia “excursie exotica”. Printre ele, se afla nuante de turcoaz, nude, portocaliu intens, culoarea lavandei si cea a cerii de albine.

Foto 1: ASDA SS 2011
Foto 2:
House Couturier

Ana Marin

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.