5 culori pentru bucataria ta

Fiecare persoana cunoaste faptul ca psihicul nostru este puternic influentat de paleta cromatica din jur. Alegerea potrivita a culorilor se rasfrange nu numai asupra modului in care percepem obiectele sau spatiile respective, ci si asupra starii noastre de spirit.

Fiecare persoana cunoaste faptul ca psihicul nostru este puternic influentat de paleta cromatica din jur. Alegerea potrivita a culorilor se rasfrange nu numai asupra modului in care percepem obiectele sau spatiile respective, ci si asupra starii noastre de spirit. Bucataria este un spatiu important atat pentru rolul sau functional, cat si prin prisma utilizarii acestuia, atat pentru a pregati masa, cat si pentru a manca sau a petrece timpul alaturi de cei dragi. Astfel, iti propunem 5 culori pe care le poti folosi in bucataria ta.

Rosul este o culoare pe care multi evita sa o foloseasca intr-un astfel de spatiu, din moment ce este o puternic si indraznet. Cu toate acestea, este recomandabil in zonele precum cea de luat masa sau bucataria, intrucat stimuleaza pofta de mancare. Datorita faptului ca este o culoare calda, ce este adesea asociata cu vitalitatea, este potrivit in bucatarii si poate fi asociat cu alb, griuri sau bejuri mate. Persoanele mai putin curajoase pot alege nuante mai inchise, visinii, sau pot opta pentru accesorii rosii.

Bejurile sunt culori de pamant, ce confera o nota de eleganta unui spatiu. Culorile nature sunt specifice stilului scandinav si confera o atmosfera optimista si primitoare. In cazul in care iti doresti un mobilier de bucatarie in aceasta culoare, scoate-l in evidenta prin intermediul unor accesorii intr-o culoare contrastanta, oricare culoare din cele de pamant fiind indicata. De asemenea, culoarea pardoselii poate fi contrastanta sau poti opta pentru o pardoseala in aceeasi nuanta, pe care o vei decora cu un covor contrastant.

Verdele, culoarea ce reprezinta natura, este o alta sugestie pentru bucataria ta. Acesta reda senzatia de prospetime si de vitalitate si, ales in nuantele potrivite, poate duce la un rezultat spectaculos. Verdele poate fi asortat cu nuante pale de galben, bejuri, visiniu sau tonuri cafenii, insa, intr-un asemenea spatiu, pentru a-l pune cel mai bine in valoare, se recomanda sa fie alaturat cu alb. Poti opta pentru un mobilier nature, urmand ca peretele pe care ai amplasat mobila de bucatarie sa fie decorat in nuante deschise de verde, sau poti alege un mobilier verde-praz, pe care il poti scoate in evidenta optand pentru un finisaj al peretilor alb.


Kudika
24 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri