Setari Cookie-uri

5 culori pentru bucataria ta

Fiecare persoana cunoaste faptul ca psihicul nostru este puternic influentat de paleta cromatica din jur. Alegerea potrivita a culorilor se rasfrange nu numai asupra modului in care percepem obiectele sau spatiile respective, ci si asupra starii noastre de spirit.

Rosul este o culoare pe care multi evita sa o foloseasca intr-un astfel de spatiu, din moment ce este o puternic si indraznet. Cu toate acestea, este recomandabil in zonele precum cea de luat masa sau bucataria, intrucat stimuleaza pofta de mancare. Datorita faptului ca este o culoare calda, ce este adesea asociata cu vitalitatea, este potrivit in bucatarii si poate fi asociat cu alb, griuri sau bejuri mate. Persoanele mai putin curajoase pot alege nuante mai inchise, visinii, sau pot opta pentru accesorii rosii.

Bejurile sunt culori de pamant, ce confera o nota de eleganta unui spatiu. Culorile nature sunt specifice stilului scandinav si confera o atmosfera optimista si primitoare. In cazul in care iti doresti un mobilier de bucatarie in aceasta culoare, scoate-l in evidenta prin intermediul unor accesorii intr-o culoare contrastanta, oricare culoare din cele de pamant fiind indicata. De asemenea, culoarea pardoselii poate fi contrastanta sau poti opta pentru o pardoseala in aceeasi nuanta, pe care o vei decora cu un covor contrastant.

Verdele, culoarea ce reprezinta natura, este o alta sugestie pentru bucataria ta. Acesta reda senzatia de prospetime si de vitalitate si, ales in nuantele potrivite, poate duce la un rezultat spectaculos. Verdele poate fi asortat cu nuante pale de galben, bejuri, visiniu sau tonuri cafenii, insa, intr-un asemenea spatiu, pentru a-l pune cel mai bine in valoare, se recomanda sa fie alaturat cu alb. Poti opta pentru un mobilier nature, urmand ca peretele pe care ai amplasat mobila de bucatarie sa fie decorat in nuante deschise de verde, sau poti alege un mobilier verde-praz, pe care il poti scoate in evidenta optand pentru un finisaj al peretilor alb.

Maroul, o alta culoare de pamant, imprima, la fel ca bejul, eleganta. Acesta este, cu siguranta, cea mai populara culoare, intrucat este sobru si confera sentimentul de stabilitate. Poti folosi maro atat intr-o bucatarie contemporana, cat si intr-una rustica sau clasica. Il poti asocia cu celelalte culori de pamant, insa, in aceasta zona, este recomandabil sa il pui in valoare cu ajutorul nuantelor deschise. De asemenea, daca ai optat pentru o bucatarie maro, trebuie retinut faptul ca lumina va juca un rol important.

Albul
, non-culoare ce semnifica puritatea, este foarte des utilizat in bucatariile contemporane. Unul din avantajele sale este faptul ca poate fi folosit in multe compozitii cromatice, culori precum rosu, violet, negru, verde sau gri fiind doar cateva exemple. Fie ca optezi pentru un blat sau pentru accesorii in alta culoare, rezultatul va fi unul deosebit si se va incadra in tendintele actuale.

Imagini: Molten UK


Kudika
24 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.