Setari Cookie-uri

7 metode de a folosi culoarea verde in locuinta ta

Verdele reprezinta culoarea pe care o regasim in natura in cantitatea cea mai mare, dar pe care foarte multe persoane evita sa o foloseasca in amenajari. Utilizat in nuantele si tonurile potrivite, poate fi folosit cu succes in mai multe forme, iar acestea sunt 7 metode de a-l introduce in locuinta ta.

Culorile sunt cele prin intermediul carora o locuinta poate capata personalitate, sunt cele care creeaza diferite iluzii optice, dar, mai ales, care au o puternica influenta asupra noastra la nivel psihologic. Introducerea culorii potrivite intr-un anumit spatiu, cu o destinatie bine conturata, poate avea efecte deosebite. Verdele reprezinta culoarea pe care o regasim in natura in cantitatea cea mai mare, dar pe care foarte multe persoane evita sa o foloseasca in amenajari. Utilizat in nuantele si tonurile potrivite, poate fi folosit cu succes in mai multe forme, iar acestea sunt 7 metode de a-l introduce in locuinta ta.

1. Baie - Verdele este o culoare revigoranta, ce te ajuta sa creezi o legatura cu natura si sa preiei energiile revitalizante si fresh ale acesteia. Opteaza pentru covor, prosoape si un finisaj al peretilor din baie in nuante calde de salvie sau verde-praz si bucura-te de timpul petrecut aici.

2. Dormitor - Dormitorul este oaza de liniste in care ne retragem dupa o zi plina, pentru a ne reincarca bateriile. Intrucat este o culoare odihnitoare, ce indeamna la relaxare, il poti folosi in dormitor in nuante usor albastrui. Fie ca optezi pentru o lenjerie de pat verde, draperii cu model floral verde, tablouri sau chiar pentru un perete decorat cu tapet verde, cu un pattern deosebit, acestea pot fi asortate cu succes cu un mobilier cafeniu sau chiar alb.

3. Bucatarie - Aceasta culoare reda senzatia de prospetime, asadar ce alt loc din casa ta poate fi mai potrivit pentru a-l decora in verde decat bucataria? Mobilierul sau placile ceramice in nuante deschise verzui iti vor stimula apetitul. Daca bugetul tau nu iti permite o asemenea schimbare, poti introduce verdele in bucataria ta prin intermediul accesoriilor: suporturi de farfurii, accesorii pentru sare si piper, sticle, vesela, cutii si diferite recipiente pentru condimente si, nu in ultimul rand, platouri cu fructe si legume verzi.

4. Incaperi masculine - Si barbatii pot avea o incapere numai a lor, fara a recurge la non-culori. Peretii intr-un verde cu nuante army sau irlandeze vor alunga monotonia pe care o creeaza amenajarile in negru sau wenge.

5. Birou - Nuantele inchise de verde sunt adesea folosite in celelalte tari, pentru decorarea peretilor birourilor. Aceasta nuanta sobra imprima incaperii o atmosfera eleganta, ce face trimitere la opulenta si este potrivita pentru o amenajare clasica.
Kudika
18 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.