Mobila personalizata pentru spatii office, hoteluri si ansambluri rezidentiale

Kudika
15 Septembrie 2010

Piata romaneasca de design pentru hoteluri, spatii office si ansambluri rezidentiale, in special, a cunoscut, in ultimii ani, o expansiune extraordinara, datorita cererii foarte mari. Astfel, imaginea acestor spatii ocupa primul loc in procesul de amenajare.

O amenajare de bun gust si un design de calitate isi lasa amprenta asupra modului in care o persoana este perceputa si reprezinta cartea de vizita a acestuia. In momentul in care ne referim la spatii precum cele office, hotelurile sau ansamblurile rezidentiale, este foarte importanta prima impresie, motiv pentru care este imperios ca acestea sa aiba la nivel vizual un impact hotarator asupra noastra. Pentru aceasta, conteaza atat aspectul, cat si calitatea pieselor de mobilier.

Piata romaneasca de design pentru hoteluri, spatii office si ansambluri rezidentiale, in special, a cunoscut, in ultimii ani, o expansiune extraordinara, datorita cererii foarte mari. Astfel, imaginea acestor spatii ocupa primul loc in procesul de amenajare. In asemenea spatii, cea mai indicata este mobila personalizata, care este in consonanta cu stilul pe care doriti sa il adoptati, cu mesajul pe care doriti sa il transmiteti si cu imaginea cu care doriti sa fiti asociati.

Primul pas in procesul de personalizare a mobilei este sa va hotarati asupra stilului decorativ. Daca spatiilor office li se potriveste un stil simplu, dar impunator si elegant, in acelasi timp, cel minimalist fiind cel mai indicat, iar hotelurile si ansamblurile rezidentiale ofera mai multe posibilitati. Astfel, pentru acestea din urma, puteti opta pentru un stil casual, unul contemporan, minimalist, mediteranean sau chiar pentru unul mai opulent, precum cel baroc. De retinut este faptul ca alegerea stilului in care veti decora aceste spatii depinde de publicul caruia va adresati, dar si de paturile sociale, cele inalte atragand dupa sine o calitate superioara a materialelor folosite, cat si un buget generos.

Piesele de mobilier vor avea anumite caracteristici, specifice stilului pe care l-ati adoptat. Un mobilier minimalist va avea dimensiuni reduse, linii drepte, simple, cel contemporan va avea forme organice, nonconformiste, in vreme ce obiectele baroce se vor remarca prin forme curbe, sculptate si somptuoase. Dimensiunile mobilierului personalizat se aleg in functie de cele ale incaperilor respective; este recomandabil sa nu exagerati in ceea ce priveste numarul pieselor de mobilier, pentru a nu incarca spatiul. Este necesar ca incaperile sa fie aerisite, sa fie mobilate cu articolele necesare si, totodata, sa aiba personalitate, sa creeze o legatura cu persoanele care vor pasi in interiorul lor.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri