Piata romaneasca de design pentru hoteluri, spatii office si ansambluri rezidentiale, in special, a cunoscut, in ultimii ani, o expansiune extraordinara, datorita cererii foarte mari. Astfel, imaginea acestor spatii ocupa primul loc in procesul de amenajare.

Primul pas in procesul de personalizare a mobilei este sa va hotarati asupra stilului decorativ. Daca spatiilor office li se potriveste un stil simplu, dar impunator si elegant, in acelasi timp, cel minimalist fiind cel mai indicat, iar hotelurile si ansamblurile rezidentiale ofera mai multe posibilitati. Astfel, pentru acestea din urma, puteti opta pentru un stil casual, unul contemporan, minimalist, mediteranean sau chiar pentru unul mai opulent, precum cel baroc. De retinut este faptul ca alegerea stilului in care veti decora aceste spatii depinde de publicul caruia va adresati, dar si de paturile sociale, cele inalte atragand dupa sine o calitate superioara a materialelor folosite, cat si un buget generos.

Piesele de mobilier vor avea anumite caracteristici, specifice stilului pe care l-ati adoptat. Un mobilier minimalist va avea dimensiuni reduse, linii drepte, simple, cel contemporan va avea forme organice, nonconformiste, in vreme ce obiectele baroce se vor remarca prin forme curbe, sculptate si somptuoase. Dimensiunile mobilierului personalizat se aleg in functie de cele ale incaperilor respective; este recomandabil sa nu exagerati in ceea ce priveste numarul pieselor de mobilier, pentru a nu incarca spatiul. Este necesar ca incaperile sa fie aerisite, sa fie mobilate cu articolele necesare si, totodata, sa aiba personalitate, sa creeze o legatura cu persoanele care vor pasi in interiorul lor.

Un aspect important de care se va tine cont in alegerea mobilierului personalizat este functionalitatea acestuia. Optati pentru un mobilier practic si functional, potrivit spatiului. Hotarati-va asupra unei piese de mobilier, careia sa ii acordati o atentie deosebita si care sa devina punctul focal. Astfel, intr-un hotel veti pune accent pe mobilierul de la receptie, in vreme ce intr-un spatiu office se va remarca biroul sau masa de conferinte. Nu in ultimul rand, materialul si culoarea sunt importante; alegeti un material superior calitativ si rezistent si o paleta cromatica in consonanta destinatia incaperii.

Elvila va ofera o proiectare profesionista, design personalizat si consultanta in amenajare pentru spatii office, hoteluri sau ansambluri rezidentiale.

In imagini: Foto1:
Hotel Afrodita - Venus - mobila personalizata de la Elvila SA
Foto 2: Receptie Hotel Europa - Ploiesti- mobila personalizata de la Elvila SA


  • Kudika

    OCTOMBRIE ESTE LUNA ENIGMELOR ȘI A SECRETELOR LA FOCUS SAT

  • Kudika

    NORA de Ibsen, într-o nouă viziune regizorală

  • Kudika

    Teatrul Național București începe noua stagiune din 17 septembrie

  • Maria Crisan

    Începe Caravana Akademia Kinderland, ediția 2023: școala mobilă de...

  • Kudika

    Îți dorești un dormitor modern și funcțional? Descoperă oferta de...

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri