Afla cum poti decora locuinta cu ajutorul sticlei

Kudika
25 August 2010

Desi multa lume evita articolele realizate din sticla, intrucat pornesc de la premisa ca este un material fragil, materia prima din care sunt realizate produsele propuse de designeri are la baza componente ce fac din aceste piese unele rezistente.

Designul contemporan a dat dovada de multa inovatie si a depasit foarte multe bariere, atat in ceea ce priveste materialele folosite, cat si formele. Alaturarea unor materiale neconventionale, precum policarbonatul, polipropilena sau pluta, a dus la obtinerea unor rezultate spectaculoase. Sticla a cunoscut un nou statut, iar datorita ultimelor generatii de tehnologii de prelucrare, aceasta este disponibila sub forma unor geometrii extraordinare.

Desi multa lume evita articolele realizate din sticla, intrucat pornesc de la premisa ca este un material fragil, materia prima din care sunt realizate produsele propuse de designeri are la baza componente ce fac din aceste piese unele rezistente.

Datorita transparentei sale, sticla creeaza senzatia unui spatiu continuu, unitar. Aceasta constituie, totodata, solutia potrivita pentru separarea a doua spatii, pastrand, insa, o legatura intre ele. Desi este transparenta, nu se recomanda utilizarea intr-o incepere a mai multor piese din sticla, pentru a evita obtinerea unui decor monoton. Cele mai populare piese de mobilier din sticla sunt masutele de cafea si cele de dining. Optand pentru o masuta de cafea cu o forma avangardista, o poti pune in valoare accesorizand-o cu un obiect decorativ dintr-un material mat. In ceea ce priveste masa de dining, foloseste una de dimensiuni mari; aceasta va deveni punctul focal al incaperii si nu mai este nevoie sa apelezi si la alte obiecte din sticla.

Bibliotecile cu rafturi transparente sugereaza ideea de usurare, de plutire si nu incarca incaperea. Foloseste-ti imaginatia si creeaza polite din sticla, in diverse forme, precum cuburi, spirale, trepte. Incaperea va capata un aspect distins si rafinat daca amplasezi o comoda din sticla colorata. Optand pentru una neagra sau alba, vei obtine un spatiu elegant si, totodata, in tendinte. De asemenea, poti alege un dressing cu usi din sticla mata, care va crea senzatia de spatiu generos si aerisit. Pentru a avea un dormitor chic si deosebit, amplaseaza la capul patului noptiere din sticla si scoate-le in evidenta cu ajutorul luminii, pentru un rezultat spectaculos. Pentru o baie somptuoasa, cu un aspect deosebit, poti opta pentru placi mozaicate din sticla colorata. Lavoarele din sticla se afla in tendintele acestui an, insa, necesita o ingrijire speciala, astfel, pentru a nu ramane patate, se recomanda stergerea lor dupa fiecare utilizare.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri