Desi multa lume evita articolele realizate din sticla, intrucat pornesc de la premisa ca este un material fragil, materia prima din care sunt realizate produsele propuse de designeri are la baza componente ce fac din aceste piese unele rezistente.

Desi multa lume evita articolele realizate din sticla, intrucat pornesc de la premisa ca este un material fragil, materia prima din care sunt realizate produsele propuse de designeri are la baza componente ce fac din aceste piese unele rezistente.

Datorita transparentei sale, sticla creeaza senzatia unui spatiu continuu, unitar. Aceasta constituie, totodata, solutia potrivita pentru separarea a doua spatii, pastrand, insa, o legatura intre ele. Desi este transparenta, nu se recomanda utilizarea intr-o incepere a mai multor piese din sticla, pentru a evita obtinerea unui decor monoton. Cele mai populare piese de mobilier din sticla sunt masutele de cafea si cele de dining. Optand pentru o masuta de cafea cu o forma avangardista, o poti pune in valoare accesorizand-o cu un obiect decorativ dintr-un material mat. In ceea ce priveste masa de dining, foloseste una de dimensiuni mari; aceasta va deveni punctul focal al incaperii si nu mai este nevoie sa apelezi si la alte obiecte din sticla.

Bibliotecile cu rafturi transparente sugereaza ideea de usurare, de plutire si nu incarca incaperea. Foloseste-ti imaginatia si creeaza polite din sticla, in diverse forme, precum cuburi, spirale, trepte. Incaperea va capata un aspect distins si rafinat daca amplasezi o comoda din sticla colorata. Optand pentru una neagra sau alba, vei obtine un spatiu elegant si, totodata, in tendinte. De asemenea, poti alege un dressing cu usi din sticla mata, care va crea senzatia de spatiu generos si aerisit. Pentru a avea un dormitor chic si deosebit, amplaseaza la capul patului noptiere din sticla si scoate-le in evidenta cu ajutorul luminii, pentru un rezultat spectaculos. Pentru o baie somptuoasa, cu un aspect deosebit, poti opta pentru placi mozaicate din sticla colorata. Lavoarele din sticla se afla in tendintele acestui an, insa, necesita o ingrijire speciala, astfel, pentru a nu ramane patate, se recomanda stergerea lor dupa fiecare utilizare.

Persoanele mai putin indraznete, insa, pot introduce sticla in interiorul locuintei prin intermediul obiectelor decorative. Fie ca sunt mate sau transparente, colorate sau nu, accesoriile din sticla pun in valoare orice incapere si o fac sa para mai spatioasa, datorita reflectiei luminii. Accesorizeaza-ti locuinta, amplasand vaze supradimensionate cilindrice, sticlute de culori si forme diferite, boluri transparente pe care le poti umple cu fructe sau flori uscate, suporturi de lumanari, platouri sau ceasuri. In ceea ce priveste corpurile de iluminat, poti alege unele cu corpul din sticla sau cu abajur din cristal ori sticla mata.

Daca doresti sa ai o locuinta eleganta si aerisita, in acelasi timp, accesoriile si piesele de mobilier din sticla constituie cea mai buna solutie.

Imagini: Areaz

Un articol de Ana Marin

  • Kudika

    Mercur retrograd: Cum te va afecta în funcție de zodia în care...

  • Kudika

    5 modalități prin care poți menține armonia în relație

  • Kudika

    Mihai Morar față în față cu omul care poate schimba lumea.   Cum...

  • Kudika

    Pui Cajun cu porumb și salsa de avocado

  • Kudika

    Trucuri care îți vor face părul să miroasă incredibil de bine

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri