Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru un decor casual

Persoanele care se afla in dificultate in momentul in care trebuie sa se hotarasca asupra unui stil decorativ pot opta pentru stilul casual, un stil, dupa cum ii spune si numele, lejer si care nu impune multe restrictii.


Pardoseala

Pardoseala este finisata cu parchet din lemn usor, in culori nature. Aceste nuante deschise vor lumina incaperea si o vor face primitoare. Covoarele trebuie sa redea si ele senzatia de confort si pot avea motive florale, geometrice sau chiar populare, cautandu-se, in general, sa se asorteze cu draperiile.

Accesorii
Stilul casual propune amenajari personalizate, iar accesoriile sunt cele care innobileaza o incapere. Intrucat se pune accent pe orizontalitate, predomina decoratiunile supradimensionate, care sunt amplasate direct pe pardoseala. Lampile de podea au abajururi mari si creeaza o atmosfera intima. Achizitionati accesorii din lemn sau din metal si decorati peretii cu tablouri dispuse asimetric, ce redau scene din natura. Pentru a completa imaginea, folositi lazi vechi, pentru a depozita obiectele personale sau pe care puteti aseza cartile, cosuri si cutii din rachita, pe care le puteti decora cu panglici sau diferite materiale, lumanari si obiecte decorative din fier.

Culori
Paleta cromatica este una calma, care utilizeaza culori neutre precum gri, bej, crem sau culori pastelate. Acestea din urma pot fi utilizate pentru decorarea peretilor. Desi se cauta o armonizare a culorilor, se folosesc si combinatii de nuante neutre cu unele mai puternice. Puteti pune in valoare ansamblul prin accente de culoare, cum ar fi caramiziu, olive, bleumarin.

Stilul casual inseamna decoruri confortabile, primitoare, accesorizate in functie de personalitatea fiecaruia.

Foto 1:
Harveys The Furniture Store
Foto 2:
Sweetpea & Willow
Foto 3:
Tesco AW

Un articol de Ana Marin

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.