Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru un decor casual

Persoanele care se afla in dificultate in momentul in care trebuie sa se hotarasca asupra unui stil decorativ pot opta pentru stilul casual, un stil, dupa cum ii spune si numele, lejer si care nu impune multe restrictii.

Modul in care locuinta fiecaruia dintre noi este amenajata ne reflecta personalitatea si felul in care traim. Oferta atat de variata disponibila pe piata constituie o adevarata provocare atunci cand dorim sa ne decoram caminul. Cu toate acestea, persoanele care se afla in dificultate in momentul in care trebuie sa se hotarasca asupra unui stil decorativ pot opta pentru stilul casual, un stil, dupa cum ii spune si numele, lejer si care nu impune multe restrictii.

Persoanele care se identifica cu acest stil prezinta o preferinta pentru un mod de viata relaxat. Camerele amenajate in stilul casual se remarca, inainte de toate, prin simplitate; desi acestea nu sunt bogate in detalii, aspectul lor este unul atragator, placut. Atmosfera surprinsa intr-o astfel de locuinta este primitoare, calduroasa si, in acelasi timp, familiala.

Materiale
Stilul casual respinge piesele stralucitoare, lucioase. Materialele joaca un rol definitoriu in redarea cat mai exacta a acestui stil. Armonia este marcata de prezenta texturilor moi, catifelate, care ajuta la obtinerea senzatiei de confort. Este recomandabila utilizarea tesaturilor din fibre naturale, care, la fel ca piesele de mobilier, trebuie sa se evidentieze prin simplitate. Se evita alaturarea mai multor imprimeuri, pentru a nu crea un spatiu sufocant, incarcat. Pledurile si pernele decorative nu trebuie sa lipseasca, ele fiind cele care creeaza atmosfera calduroasa. Acestea vor decora patul si canapeaua si pot fi prevazute cu ciucuri, nasturi imbracati, sfoara colorata sau snururi. In ceea ce priveste ferestrele, optati pentru perdele diafane si draperii, iar cele din incaperile precum bucataria sau balconul pot fi decorate cu draperii romane, care constituie o alternativa eleganta si deloc sobra.

Mobilier

Cuvantul care descrie cel mai bine stilul casual este simplitatea. Se utilizeaza piese de mobilier care au o precadere pentru orizontalitate, comodele sau lazile fiind des intalnite intr-un astfel de decor. Mobilierul este realizat din lemn, iar corpurile de depozitare sunt spatioase. Toate piesele sunt supradimensionate; canapeaua si fotoliile sunt si ele voluminoase, dar, mai ales, confortabile, iar patul este de dimensiuni cat mai mari, bogat accesorizat cu perne.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.