Intrucat bucataria constituie locul in care luam masa sau ne primim prietenii, masa de bucatarie devine piesa centrala. Alegerea potrivita a mesei, o adevarata provocare pentru multe persoane, presupune respectarea catorva criterii.
Avand in vedere faptul ca petrecem din ce in ce mai mult timp in bucatarie, modul in care aceasta este amenajata joaca un rol extrem de important in decurgerea activitatilor pe care le desfasuram in zona aferenta ei. Organizarea bucatariei atrage dupa sine o impartire corecta a acesteia, in scopul de a obtine o incapere cat mai spatioasa. Intrucat bucataria constituie locul in care luam masa sau ne primim prietenii, masa de bucatarie devine piesa centrala. Alegerea potrivita a mesei, o adevarata provocare pentru multe persoane, presupune respectarea catorva criterii.
Dimensiuni
Dimensiunile mesei reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte. Achizitionarea acestui articol se va face in functie de dimensiunile bucatariei si de numarul de persoane care o vor utiliza. Amplasarea sa va fi efectuata astfel incat spatiul din jurul sau sa aiba minimum 80 cm, distanta ce permite o manevrare usoara a scaunelor.

Forma
Criteriile care vizeaza forma mesei au in vedere spatiul disponibil, designul bucatariei si, nu in ultimul rand, modul in care sunt amplasate piesele de mobilier din incapere. Mesele patrate, concepute, in general, pentru patru persoane, necesita un spatiu mai mare. Mesele dreptunghiulare sunt potrivite atat bucatariilor mici, putand fi lipite cu o latura de perete, cat si celor de dimensiuni mari. Mesele rotunde necesita o incapere mai mare si indeamna la intimitate si socializare.