Kudika
9 August 2010

Intrucat bucataria constituie locul in care luam masa sau ne primim prietenii, masa de bucatarie devine piesa centrala. Alegerea potrivita a mesei, o adevarata provocare pentru multe persoane, presupune respectarea catorva criterii.

Avand in vedere faptul ca petrecem din ce in ce mai mult timp in bucatarie, modul in care aceasta este amenajata joaca un rol extrem de important in decurgerea activitatilor pe care le desfasuram in zona aferenta ei. Organizarea bucatariei atrage dupa sine o impartire corecta a acesteia, in scopul de a obtine o incapere cat mai spatioasa. Intrucat bucataria constituie locul in care luam masa sau ne primim prietenii, masa de bucatarie devine piesa centrala. Alegerea potrivita a mesei, o adevarata provocare pentru multe persoane, presupune respectarea catorva criterii.

Dimensiuni

Dimensiunile mesei reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte. Achizitionarea acestui articol se va face in functie de dimensiunile bucatariei si de numarul de persoane care o vor utiliza. Amplasarea sa va fi efectuata astfel incat spatiul din jurul sau sa aiba minimum 80 cm, distanta ce permite o manevrare usoara a scaunelor.

Stilul decorativ La fel ca in cazul amenajarii oricarei incaperi, este recomandabil ca bucataria sa pastreze stilul in care a fost decorata locuinta. Indiferent de mobila aleasa, este de preferat ca masa sa respecte stilul bucatariei, pentru a pastra un aspect unitar. Daca doriti ca aceasta sa iasa in evidenta, o alternativa consta in alegerea mesei sau a scaunelor in culori contrastante. Adeptii stilului clasic pot opta pentru o masa din lemn masiv, cu scaune tot din lemn si cu sezut tapisat in materiale superior calitative. Stilului scandinav i se potriveste o masa nature, cu linii simple, in vreme ce, pentru a reda stilul rustic, este recomandabil sa alegeti o masa tot din lemn, cu aspect nefinisat. Daca locuinta este decorata in stil modern, masa poate avea blatul din sticla si picioarele metalice. Stilul contemporan propune astfel de articole realizate din materiale precum, granit, marmura, MDF, sticla colorata, carora li se alatura scaune noncoformiste, din mase plastice.

Forma
Criteriile care vizeaza forma mesei au in vedere spatiul disponibil, designul bucatariei si, nu in ultimul rand, modul in care sunt amplasate piesele de mobilier din incapere. Mesele patrate, concepute, in general, pentru patru persoane, necesita un spatiu mai mare. Mesele dreptunghiulare sunt potrivite atat bucatariilor mici, putand fi lipite cu o latura de perete, cat si celor de dimensiuni mari. Mesele rotunde necesita o incapere mai mare si indeamna la intimitate si socializare.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.