Setari Cookie-uri

Cum accesorizam o garsoniera?

Garsonierele reprezinta un tip de locuinta aparte, avand in vedere faptul ca dormitorul si camera de zi se intalnesc sub forma unei singure incaperi, ducand, astfel, la intampinarea mai multor probleme in momentul amenajarii acesteia

Canapeaua poate fi decorata cu cateva perne decorative, dar care nu incarca vizual. Intr-o garsoniera, sunt foarte utile pufurile, care pot constitui si pata de culoare din incapere. In ceea ce priveste perdelele, alegeti unele albe, diafane si usoare, intrucat cele din materiale grele si mate creeaza o atmosfera apasatoare. Amplasati-le doar in dreptul ferestrei, pentru ca spatiul sa fie aerisit, si alegeti unele lungi, pentru ca incaperea sa para mai inalta, dar evitati-le pe cele ce atarna pe podea, care sunt folosite, de obicei, pentru a face camerele sa para mai joase.

In general, covorul trebuie sa fie de dimensiuni mari, cu un aspect uniform si in culori pale, pentru a nu segmenta pardoseala, iar incaperea sa para mai mare. Cu toate acestea, daca doriti un covor cu modele decorative, ele trebuie sa fie cat mai mari. Covoarele lungi si inguste creeaza impresia de alungire a spatiului, in vreme ce acelea rotunde sau ovale implica interiorizare si atrag privirile spre zona in care sunt amplasate.

Pentru a nu aglomera incaperea, este recomandabil ca peretii sa nu fie decorati. Ca sa nu para camera monotona, vopsiti un perete intr-o culoare rece, care va face ca garsoniera dumneavoastra sa para mai mare. Cu toate acestea, puteti alege un tablou de dimensiuni reduse, dispus orizontal. De preferat este sa nu mai incarcati incaperea si cu alte obiecte decorative, precum lumanarile, statuetele sau altele. O locuinta poate arata bine si cu un numar redus de accesorii, daca acestea au fost corect alese.
Nu in ultimul rand, lumina trebuie distribuita in mod egal, pentru a nu duce la aparitia umbrelor, care impart spatiul. Corpurile de iluminat trebuie sa fie proportionale cu dimensiunile camerei, dar lungi, pentru sugerarea ideii de spatiu generos.

Imagini:
House Couturier
Un articol de Ana Marin
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.