Setari Cookie-uri

Cum accesorizam o garsoniera?

Garsonierele reprezinta un tip de locuinta aparte, avand in vedere faptul ca dormitorul si camera de zi se intalnesc sub forma unei singure incaperi, ducand, astfel, la intampinarea mai multor probleme in momentul amenajarii acesteia

Garsonierele reprezinta un tip de locuinta aparte, avand in vedere faptul ca dormitorul si camera de zi se intalnesc sub forma unei singure incaperi, ducand, astfel, la intampinarea mai multor probleme in momentul amenajarii acesteia. In general, dificultatea unui asemenea proces consta in alegerea potrivita a pieselor de mobilier si a accesoriilor, precum si in amplasarea lor in camera. Aceasta din urma poate parea mai spatioasa cu ajutorul catorva trucuri privitoare la paleta cromatica si dispunerea mobilierului. Cu toate acestea, obiectele decorative joaca si ele un rol important intr-o astfel de amenajare, motiv pentru care trebuie sa acordati foarte multa atentie in momentul achizitionarii lor.

In primul rand, cel mai important aspect de care trebuie sa tineti cont este utilizarea moderata a lor, intrucat doriti ca spatiul sa fie cat mai aerisit si mai spatios. Acesta nu trebuie aglomerat cu multe accesorii, asadar trebuie sa le alegeti pe cele necesare, care sa puna intregul ansamblu in valoare. Asa cum piesele de mobilier trebuie sa fie de inaltimi cat mai mici, pentru ca incaperea sa para mare, si dezvoltate pe orizontala, pentru a crea senzatia de alungire, si obiectele decorative trebuie sa fie de dimensiuni reduse, pentru a sugera o scara mai mare a camerei.

Este cunoscut faptul ca oglinda este un accesoriu ce nu trebuie sa lipseasca din incaperile mici. Pe langa intrebuintarile sale ce vizeaza intretinerea personala, acestea sunt folosite si pentru corectiile optice. Pentru a mari o incapere, ea trebuie asezata astfel incat sa capteze lumina, indiferent de ce natura este. Asezata pe latura scurta a camerei, aceasta din urma va parea mai lunga. De asemenea, iluzia de spatiu marit se poate crea pozitionand doua oglinzi una in fata celeilalte, rezultatul fiind unul spectaculos.

Intr-o astfel de locuinta, se recomanda utilizarea accesoriilor care reflecta lumina, asadar optati pentru sticla, metal, portelan sau orice alt material cu aceasta proprietate. De exemplu, vazele decorative pot fi realizate din sticla, insa trebuie sa fie de dimensiuni mici. Pe comoda sau masuta de cafea puteti amplasa boluri ori platouri decorative metalice, avand in vedere ca acestea sa fie proportionale cu dimensiunile mobilierului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.