Setari Cookie-uri

Alege jaluzelele potrivite locuintei tale

In momentul in care vine vorba de ferestre, problemele legate de acestea se rezuma la intimitate, la cantitatea de lumina patrunsa in interiorul locuintei, dar si la modul de intretinere al acestora si decorarea lor.

In momentul in care vine vorba de ferestre, problemele legate de acestea se rezuma la intimitate, la cantitatea de lumina patrunsa in interiorul locuintei, dar si la modul de intretinere al acestora si decorarea lor. In zilele noastre, foarte multe persoane abordeaza un design minimalist, preferand, de multe ori, sa renunte la ornamentarea lor, in favoarea unui spatiu cat mai simplu si aerisit. Insa o incapere cu ferestre nedecorate este una incompleta si, implicit, acest lucru duce la privarea intimitatii, cat si la obtinerea unui spatiu puternic luminat.
Detaliile joaca un rol important, sunt cele care confera unei incaperi personalitate si care o transforma in totalitate. Jaluzelele sunt de o insemnatate aparte, intrucat pot inlocui cu succes atat draperiile, cat si perdelele. Unul dintre avantajele jaluzelelor este pretul acestora. Inainte de a le achizitiona, trebuie sa masurati ferestrele, astfel incat sa fie acoperite in intregime. Un lucru de care trebuie sa tineti cont este cat de luminata este incaperea; intr-o camera intunecoasa, jaluzelele trebuie sa fie diafane, din materiale usoare, precum storurile sau jaluzelele de tip roman, iar in spatiile foarte luminoase trebuie sa optati pentru unele mate, care retin lumina.
O prima propunere o constituie jaluzelele plisate, ce se strang sub forma unui evantai. Acestea sunt in tendinte si sunt tratate antistatic, fiind usor de curatat. Datorita aspectului elegant, sunt recomandate locuintelor amenajate in stil clasic sau romantic, dar pot fi adaptate cu usurinta si intr-o incapere cu influente contemporane.
Jaluzelele de tip panel se bucura si ele de un real succes, fiind o solutie eficienta de a acoperi golurile mari. Confectionate din fasii de material textil care culiseaza, pot fi folosite inclusiv la delimitarea spatiilor.
Jaluzelele din bambus au cunoscut o revenire spectaculoasa in ultima vreme. Putand fi montate atat pe tavan, cat si pe tocul ferestrei, se potrivesc decorurilor exotice si rustice, putand fi asortate obiecte de mobilier impletite si animal print-uri.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.