Setari Cookie-uri

Amenajari in stil baroc

Pana in prezent, decorarea interioarelor si dorinta de a defini un anumit stil i-a preocupat pe acestia, chiar daca, de cele mai multe ori, acest lucru presupune reinterpretarea celor mai vechi. O astfel de reinterpretare o sufera in zilele noastre si stilul baroc, designul contemporan redescoperind spectacolul oferit de formele vii si dinamice ale acestuia.

Stilurile decorative au aparut din necesitatea si preocuparile oamenilor de a-i conferi locuintei unitate si personalitate, incercand sa gaseasca proportiile, detaliile si texturile potrivite. Pana in prezent, decorarea interioarelor si dorinta de a defini un anumit stil i-a preocupat pe acestia, chiar daca, de cele mai multe ori, acest lucru presupune reinterpretarea celor mai vechi. O astfel de reinterpretare o sufera in zilele noastre si stilul baroc, designul contemporan redescoperind spectacolul oferit de formele vii si dinamice ale acestuia.

Spiritul secolului XVII este surprins in piesele propuse de designeri, abordarea facandu-se, insa, intr-o maniera contemporana. Barocul consta in utilizarea intr-un mod cat mai exagerat a formelor miscate. Se pune mare accent pe detalii, acestea fiind, in fond, piatra de temelie ce sta la baza obtinerii stilului. Ornamentele sunt elaborate si contribuie la realizarea spectacolului dramatic. In momentul in care va amenajati locuinta in stil baroc, trebuie sa compuneti intregul ansamblu din forme vii, somptuoase, linii eliptice, curbate si neregulate.

Citește și:

Pentru o asemenea amenajare, optati pentru o canapea si fotolii cu picioare si cotiere curbate sau care au spatarele prinse cu butoni. Acestea pot fi in culori vii, cu model floral sau intr-o culoare neutra, urmand a pune accent pe accesorii, si sunt decorate cu perne din materiale luxoase, in culori metalice. Atat dining-ul, cat si masuta de cafea din camera de zi trebuie sa aiba blatul din sticla sau cristal, iar scaunele cu picioarele cu linii curbe prezinta perne din tesaturi bogate. In general, desi corpurile de depozitare sunt masive, curbate, biblioteca poate fi inlocuita de comode mari, ce pastreaza aceleasi caracteristici. In dormitor, alegeti un pat cu baldachin si noptiere supradimensionate, iar in ceea ce priveste ferestrele, optati pentru draperii din catifea.

Un articol ce nu trebuie sa lipseasca este oglinda. Pe o comoda, asezati o oglinda mare, cu rama impunatoare, sculptata, rezemand-o de perete. Alegeti tablouri de dimensiuni mari, cu rame asemenea oglinzii, candelabre si lampi de podea cu abajururi voluminoase si picioare sculptate. Accesoriile decorative prezinta influente romantice si sunt cu modele florale, dungi, imprimeuri abstracte. Pastrati vazele si platourile din portelan si completati imaginea alaturand sfesnice cu lumanari aurii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.