Setari Cookie-uri

Cum iti amenajezi locuinta in functie de zodii?

Modul in care o locuinta este decorata reflecta temperamentul celui ce locuieste in ea si stilul sau de viata. Avand in vedere faptul ca amenajarile ne pot influenta din punct de vedere psihologic, felul in care propriul camin arata trebuie sa surprinda personalitatea fiecaruia si sa fie adaptat nevoilor cotidiene. Totodata, zodiile joaca un rol important in aceasta privinta, caracteristicile fiecarei zodii in parte influentand, la randul lor, procesul de amenajare.

Leu
Leului ii place sa fie in centrul atentiei si sa se impuna, tocmai din acest motiv si locuinta sa va fi impozanta. Designul abordat va fi unul indraznet, iesit din comun, care se remarca prin curaj si opulenta. Decorul este pus in valoare de obiecte dramatice, extravagante, care atrag privirile. Stilul exotic este cel care se potriveste personalitatii celor in zodia leu si poate fi surprins cu ajutorul mobilierului impletit, obiectelor din bambus, corpurilor de iluminat din hartie sau nuiele impletite si al tesaturilor cu animal print si motive florale si animale. Culorile specifice zodiei sunt auriul si portocaliul si pot fi folosite atat la finisarea peretilor, cat si la accesorizarea incaperilor.
Fecioara
Fecioara este rationala, ordonata, cu un spirit practic si inzestrata cu o atentie deosebita acordata detaliilor. In locuinta predomina ordinea, iar sistemele de depozitare sunt de o reala importanta. Lemnul este combinat cu metalul si sticla, iar livingul va fi prevazut cu corpuri verticale si polite. In hol se va amplasa un dressing si un pantofar, iar lucrurile din baie vor fi depozitate in cutii si in organizatoare textile.
Balanta
Firea echilibrata a balantei se va rasfrange si asupra interiorului, astfel, chiar daca aceasta prefera mai multe stiluri decorative, le va combina intr-un mod armonios. Acesteia i se potrivesc spatiile aerisite, mari, cat mai primitoare si calduroase. Incaperile trebuie sa fie foarte bine luminate si decorate in culori calde. Ca stiluri, se poate aborda cel mediteranean, marocan sau spaniol, care adopta materiale moi, fine, luxoase si combina nuantele de verde si albastru cu cele de roz.
Scorpion
Persoanele nascute in aceasta zodie doresc intimitate si spatii retrase si linistite. Incaperile nu sunt foarte luminate, ferestrele fiind decorate cu draperii grele, mate, din catifea. Obiectele de mobilier sunt, in general, din lemn masiv, foarte solide, iar covoarele pufoase. Atmosfera misterioasa este evidentiata de elementele in culori inchise, precum bordeaux, mov inchis sau chiar negru.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.