Setari Cookie-uri

Solutii de depozitare a articolelor din bucatarie

Indiferent de cat de mare sau mica este o bucatarie, organizarea corecta a spatiului si depozitarea veselei si a aparatelor electrocasnice va vor usura activitatile zilnice desfasurate in bucatarie. Aceasta nu numai ca reprezinta locul in care gatim si luam masa, ci imprumuta din calitatile unei camere de zi, fiind, la urma urmei, spatiul in care ne petrecem o mare parte din timp.

Bucataria, sanctuarul gospodinelor, a capatat in zilele noastre noi valente, netinand cont de faptul ca este un open space sau o incapere inchisa, de sine statatoare. Aceasta nu numai ca reprezinta locul in care gatim si luam masa, ci imprumuta din calitatile unei camere de zi, fiind, la urma urmei, spatiul in care ne petrecem o mare parte din timp. Drept urmare, ea sa fie primitoare si confortabila si sa imbine latura functionala cu cea estetica.
Majoritatea oamenilor se confrunta cu problemele generate de spatiile insuficiente ale apartamentelor aglomerate in care traiesc, ce nu par a le satisface vreodata propriile exigente si nevoile cotidiene. Indiferent de cat de mare sau mica este o bucatarie, organizarea corecta a spatiului si depozitarea veselei si a aparatelor electrocasnice va vor usura activitatile zilnice desfasurate in bucatarie. Un prim pas in organizarea spatiilor destinate depozitarii consta in inlaturarea obiectelor nefolositoare, pastrandu-le doar pe cele de care aveti nevoie.
O organizare eficienta inseamna inainte de toate ordine, drept urmare toate elementele vor fi aranjate pe categorii si plasate in functie de necesitatea lor. Astfel, farfuriile vor fi la indemana dumneavoastra, de preferat intr-un dulap suspendat, cat mai aproape de chiuveta. Puteti amplasa corpul chiar deasupra acesteia, prevazandu-l cu scurgator de vase. Paharele si canile pot fi depozitate in acelasi corp sau pe un suport suspendat, realizat din otel sau fier forjat.
Oalele si tigaile, pentru a economisi cat mai mult spatiu, se stocheaza in cuptor. In cazul in care nu va incap toate, acestea vor fi depozitate in camara sau intr-un dulap de jos, intrucat nu pot fi asezate intr-unul suspendat, din cauza greutatii lor. Pentru maximizarea spatiului, condimentele pot fi lasate in ambalajele originale, pe care le veti prinde cu clesti sau depozita in pungi cu inchidere ermetica, urmand a fi asezate intr-o cutie sau intr-un saculet din panza pe care il puteti atarna de un carlig. O alternativa mai eleganta o reprezinta pastrarea lor in borcane, pe care le veti aseza pe niste polite sau bare suspendate pe perete, din fier forjat ori otel, ce pot fi prevazute cu cosuri ori etajere agatate, carlige pentru spatule, polonice sau teluri, suporturi pentru servetele si tacamuri.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.