Setari Cookie-uri

Cum alegi canapeaua potrivita?

Canapeaua este un element de o reala importanta, iar alegerea potrivita a acesteia trebuie sa se bazeze pe mai multe criterii. Ajunsa piesa centrala din incapere, canapeaua este cel mai vandut obiect de mobilier din intreaga lume si intotdeauna, in amenajarea unui living, accentul va cadea pe aceasta. Cu siguranta, confortul acestui element primeaza in fata aspectului, insa nu trebuie sa constituie un motiv de neglijare a acestui detaliu.

Amenajarea corecta a unei locuinte, atat din punct de vedere functional, cat si estetic, constituie pentru multi dintre noi un proces extrem de dificil, cu atat mai mult cu cat trebuie sa satisfaca cerintele fiecarui membru al familiei si sa se incadreze si intr-un anumit buget. In momentul in care ne referim la camera de zi, involuntar sau nu, o asociem cu un spatiu destinat relaxarii si odihnei, drept urmare, sunt foarte importante piesele de mobilier care au aceasta destinatie. Canapeaua este un element de o reala importanta, iar alegerea potrivita a acesteia trebuie sa se bazeze pe mai multe criterii.

Ajunsa piesa centrala din incapere, canapeaua este cel mai vandut obiect de mobilier din intreaga lume si intotdeauna, in amenajarea unui living, accentul va cadea pe aceasta. Cu siguranta, confortul acestui element primeaza in fata aspectului, insa nu trebuie sa constituie un motiv de neglijare a acestui detaliu. Inainte de a achizitiona o canapea, trebuie sa tineti cont de echilibrul compozitional. In functie de spatiul de care dispuneti, veti alege si dimensiunile sale, din moment ce o incapere incarcata sau modesta in piese de mobilier are asupra celui care paseste in interior un impact hotarator. Astfel, un prim pas este stabilirea locului in care va fi amplasata canapeaua si masurarea acestuia, urmand ca dimensiunile canapelei sa fie proportionale cu cele ale incaperii respective.

Citește și:

Avantajul major al canapelelor este faptul ca permit schimbari de decor frecvente; acestea pot fi mutate cu usurinta si li se pot alatura fotolii sau tabureti. Totodata, canapeaua va fi aleasa in functie de stilul in care este amenajata incaperea. Asadar, daca ati optat pentru un interior minimalist, orientati-va catre o canapea simpla, cu spatar si manere joase, daca stilul este unul mai opulent, baroc, atunci canapeaua va fi bogata in detalii, va avea forme curbate si picioarele rotunjite, in vreme ce, pentru un stil exotic, va trebui sa va indreptati atentia asupra unei canapele cu cadrul din lemn impletit. Dupa ati mai restrans aria de cautare, decideti-va asupra numarului de locuri, cat si a functionalitatii sale: daca doriti ca aceasta sa constituie un loc de dormit, alegeti una extensibila.

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.