Setari Cookie-uri

Stilul marocan - decoruri revitalizante

Atunci cand ne referim la stilul marocan, elementul definitoriu al acestuia il constituie culoarea. Tinut cufundat de valurile marii si de razele soarelui, Marocul aduce in interioarele sale specifice culori vitalizante precum rosul, albastrul marin, verdele, turcoazul, auriul si galbenul desertului, paleta cromatica proprie stilului marocan fiind una indrazneata, energica, diferita de cea a celorlalte stiluri de amenajare.

Pentru un decor autentic, sunt alaturate mai multe texturi, care pot fi realizate din tesaturi mate, grele sau din matase naturala. Peretii pot fi decorati cu piese din ceramica pictata sau carpete, in vreme ce accesorizarea spatiului se face cu ghivece din teracota pictata, obiecte decorative din fier forjat, lemn sau sticla colorata, platouri decorative, seturi de ceai, tavi din argint, margele, cufere din lemn atent sculptate si sticlute colorate.
In linii mari, pentru a aduce atmosfera marocana in locuinta dumneavoastra, trebuie sa recurgeti la o paleta cromatica energica, inspirata din natura, la tesaturi bogat ornamentate si, de asemenea, sa o reliefati prin intermediul luminii si al aromelor.
Foto 1 si 2: Coco+Kelley
Foto 3:
Charles Fred
Un articol de Ana Marin

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.