Setari Cookie-uri

Stilul marocan - decoruri revitalizante

Atunci cand ne referim la stilul marocan, elementul definitoriu al acestuia il constituie culoarea. Tinut cufundat de valurile marii si de razele soarelui, Marocul aduce in interioarele sale specifice culori vitalizante precum rosul, albastrul marin, verdele, turcoazul, auriul si galbenul desertului, paleta cromatica proprie stilului marocan fiind una indrazneata, energica, diferita de cea a celorlalte stiluri de amenajare.

Marocul, stat influentat de mai multe culturi etnice, este o tara extrem de interesanta atat din punct de vedere social si cultural, cat si din punct de vedere topografic. Marocul reprezinta imbinarea armonioasa a diferitelor stiluri, este o tara a contrastelor, ce reusesc sa aduca in prim plan un decor dramatic.
Efectele lasate de Oceanul Atlantic, Marea Mediteraneana, munti, desert si de tarile vecine au dus la aparitia unui taram misterios si intrigant, o adevarata bijuterie a Africii. Daca doriti sa va transformati locuinta intr-una aparte, exotica si care sa fie o oaza de relaxare, stilul marocan este cel mai potrivit.
Cand vine vorba de stiluri decorative, fiecare dintre noi isi doreste o locuinta care denota originalitate si care surprinde prin componentele sale. Atunci cand ne referim la stilul marocan, elementul definitoriu al acestuia il constituie culoarea. Tinut cufundat de valurile marii si de razele soarelui, Marocul aduce in interioarele sale specifice culori vitalizante precum rosul, albastrul marin, verdele, turcoazul, auriul si galbenul desertului, paleta cromatica proprie stilului marocan fiind una indrazneata, energica, diferita de cea a celorlalte stiluri de amenajare. Culorile sunt puternic influentate de natura si sunt utilizate atat pentru finisarea peretilor, cat si la realizarea obiectelor de mobilier si decorative, creand o atmosfera inedita.
Spatiile interioare reunesc mai multe imprimeuri si texturi, insa incarcatura vizuala este temperata de formele relativ simple ale mobilierului. Piesele de mobilier sunt realizate, in general, din lemn masiv, in culori inchise, cu un aspect patinat, sculptate, sau pot fi realizate din fier forjat si sunt foarte joase, cat mai apropiate de sol. Canapelele prezinta spatare si brate joase si sunt executate din materiale luxoase, abundand in perne decorative cat mai detaliate, cu imprimeuri cat mai bogate. Totodata, fotoliile sunt inlocuite de perne mari, de culori diferite, la fel de bogate in pattern-uri. Masutele sunt joase, invitand la o atmosfera relaxanta si primitoare, iar incaperile mari sunt prevazute cu paravane de separatie.
Covoarele kilim, specifice stilului marocan, sunt folosite pentru a evidentia o anumita zona a inceperii si sunt confectionate din lana si fibre vegetale. Asemenea covoarelor persane, prezinta diverse motive decorative, contribuind la insufletirea locuintei. Oglinzile marocane de dimensiuni mari, cu marginile pictate, creeaza spatialitate, in vreme ce lampile din fier forjat prevazute cu diferite margele sau sticla colorata asigura un iluminat obscur, intim. Stilul marocan nu apeleaza numai la simtul vizual si tactil, ci si la cel olfativ, drept urmare, nu trebuie sa lipseasca betisoarele, uleiurile si lumanarile parfumate, asezate in diferite sfesnice realizate din metal si pietre decorative in culori indraznete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.