Setari Cookie-uri

Stilul mediteranean - eleganta si naturalete

Stilul mediteranean aduce natura in interiorul locuintei, creand o atmosfera relaxanta, propice contemplarii. Eleganta si naturaletea sunt aduse in prim plan, la un nivel cu totul nou, iar aerul mediteranean si briza marii sunt surprinse in detaliile ce transforma spatiul intr-un tot unitar.

Dulapurile si comodele sunt realizate din lemn masiv, nelacuit, in linii simple, cu manere din metal patinat, canapelele sunt minimaliste, joase, adesea insotite de perne decorative, in vreme ce scaunele pot fi tapisate cu materiale simple sau imprimate. O locuinta in stil mediteranean este cufundata de lumina, asadar rolul iluminatului natural este extrem de important. Ferestrele sunt prevazute cu riflaje din lemn, iar in cazul in care doriti sa le decorati cu perdele si draperii, acestea trebuie sa fie realizate din materiale cat mai usoare si diafane. Un balansoar reconditionat va completa intregul ansamblu, alaturi de sfesnice si alte obiecte decorative din bronz sau fier forjat.
Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste paleta cromatica, aceasta reda culorile pamantii si pe cele ale cerului si apei, creandu-se in acest mod o ambianta relaxanta, care se impleteste armonios cu eleganta.
Citește și:

In imagini: Foto 1: Jacuzzi
Foto 2:
Halo
Foto 3:
Supatra
Un articol de
Ana Marin

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.