Setari Cookie-uri

Stilul mediteranean - eleganta si naturalete

Stilul mediteranean aduce natura in interiorul locuintei, creand o atmosfera relaxanta, propice contemplarii. Eleganta si naturaletea sunt aduse in prim plan, la un nivel cu totul nou, iar aerul mediteranean si briza marii sunt surprinse in detaliile ce transforma spatiul intr-un tot unitar.

In momentul inceperii procesului de amenajare a unei locuinte, multi dintre noi se confrunta cu problema abordarii unui stil care sa se potriveasca personalitatii si activitatilor din viata noastra de zi cu zi. Acesta trebuie sa ne reflecte stilul de viata, iar perspectiva contextuala trebuie sa se impleteasca armonios cu cea functionala si cea estetica.
In aria designului interior, s-a configurat pe baza problemelor si cerintelor specifice zonei din nordul Mediteranei un stil cu o puternica personalitate, caracterizat prin simplitate, apropiere de natura si culori calme. Stilul mediteranean aduce natura in interiorul locuintei, creand o atmosfera relaxanta, propice contemplarii. Eleganta si naturaletea sunt aduse in prim plan, la un nivel cu totul nou, iar aerul mediteranean si briza marii sunt surprinse in detaliile ce transforma spatiul intr-un tot unitar.
Ce face din acest stil unul accesibil este faptul ca obiectele de mobilier nu trebuie sa fie noi, iar imaginea cu o tenta usor simpla transforma locuinta intr-una primitoare. Mobilierul nelacuit capata un aspect invechit, dar veritabil, si oscileaza intre simplitate si expresivitate, evitandu-se, insa, obtinerea unei imagini opulente. Materialele folosite sunt naturale, brute, rezultand, astfel, un interior robust, rustic si rezistent in timp.
Intrucat componenta principala utilizata este insasi natura, se recurge la piatra naturala, lemn masiv si fier forjat. Grinzile, arcadele, coloanele, plafonul cu stucaturi fac trimitere la originea acestui stil, confera senzatia de deschidere si anima spatiul prin ritmul lor. Dintre pietrele naturale, cele mai folosite sunt marmura, gresia, granitul si calcarul, regasindu-se atat in pavarea pardoselilor, cat si in finisarea peretilor. Varietatea culorilor si a modelelor transforma incaperile intr-un adevarat spectacol. Atat baia, cat si bucataria capata o nota personala prin intermediul mozaicurilor, elemente ce se regasesc si in tendintele acestui an. Acestea pot fi in nuante pamantii, rosiatice ori portocalii sau redau tonurile marii, de albastru si turcoaz.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.