Setari Cookie-uri

5 metode de a decora peretii

Pentru a avea o locuinta care sa surprinda prin originalitate, bun gust si care sa se diferentieze de celelalte printr-o nota discordanta, amenajarea peretilor reprezinta o solutie viabila, ce va oferi o imagine de ansamblu activa si, totodata, personala.

Peretii, elemente statice de delimitare a spatiului si de compartimentare, reprezinta formele verticale cele mai active din campul nostru vizual. Definind un volum, prin hotarele pe care le formeaza, acestia au constituit, inca din cele mai vechi timpuri, preocuparea principala a unui numar important de arhitecti. Tratarea peretilor poate avea drept rezultat moduri diferite de percepere ale spatiului, decorarea acestora schimband aspectul intregii incaperi sau, dupa caz, al volumului.
Pentru a avea o locuinta care sa surprinda prin originalitate, bun gust si care sa se diferentieze de celelalte printr-o nota discordanta, amenajarea peretilor reprezinta o solutie viabila, ce va oferi o imagine de ansamblu activa si, totodata, personala.
1. Vopsirea peretilor
O prima metoda de redecorare consta in vopsirea peretilor. Vopsind un perete intr-o alta culoare, il veti transforma in punct focal. Puteti opta pentru o culoare contrastanta temei abordate, pentru punerea in valoare a camerei, elementele evidentiindu-se, astfel, reciproc. Daca nu doriti o tratare mai indrazneata, puteti merge pe o abordare “ton sur ton”, alegand nuante diferite ale aceleiasi culori.
2. Tapetul
Tapetul, cu o revenire de-a dreptul spectaculoasa, aduce in prim plan un design dinamic si plin de energie. Acesta acopera o gama vasta de modele, intrunind de la cele mai simple la cele mai extravagante tipuri. Tapetul este usor de intretinut si, decorand chiar si un singur perete, prin pattern-urile existente, camera va capata un aspect unic si original. In cazul in care tapetul prezinta imprimeuri, trebuie sa aveti in vedere ca incaperea sa nu fie incarcata. Pentru aceasta, nu alaturati mai multe motive decorative si tineti de cont de regulile de compozitie a paletei cromatice.
3. Stickerele decorative
Stickerele decorative sunt o metoda contemporana, care a inceput sa faca furori. Solutie simpla si rapida, ce implica un buget redus, stickerele se afla in tendintele designului interior, iar modelele propuse sunt inedite, acoperind arii vegetale, animale, abstracte si nu numai. Unul dintre avantajele pe care le prezinta este faptul ca se aplica foarte usor, iar, in cazul in care doriti sa le schimbati, inlaturarea lor este la fel de facila, nelasand urme pe pereti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.