Setari Cookie-uri

Tendintele 2010 in materie de culori

Pentru a nu obtine un rezultat nefericit, paleta cromatica trebuie studiata indeaproape, atat alegerea potrivita a culorilor, cat si modul in care le compunem si le asociem constituind un procent foarte ridicat din aspectul intregului ansamblu. Adesea, pentru a schimba infatisarea unei incaperi, multi dintre noi apeleaza la schimbarea culorii peretilor sau a obiectelor decorative. Un spatiu isi poate schimba modul de perceptie a dimensiunilor prin intermediul culorilor si, mai mult, poate parea mai cald sau mai rece.

Cu siguranta, criza financiara a afectat toate domeniile de activitate, designul de interior fiind si el unul dintre acestea. Desi multi dintre noi nu realizeaza, acesta contribuie la desfasurarea vietii cotidiene a fiecaruia dintre noi si la modul de perceptie a unui spatiu. In mod cert, in momentul in care ne referim la amenajarile interioare, un impact puternic il produce asupra noastra paleta cromatica, tocmai din acest motiv rolul sau este de o importanta deosebita. Pentru a nu obtine un rezultat nefericit, paleta cromatica trebuie studiata indeaproape, atat alegerea potrivita a culorilor, cat si modul in care le compunem si le asociem constituind un procent foarte ridicat din aspectul intregului ansamblu.
Adesea, pentru a schimba infatisarea unei incaperi, multi dintre noi apeleaza la schimbarea culorii peretilor sau a obiectelor decorative. Un spatiu isi poate schimba modul de perceptie a dimensiunilor prin intermediul culorilor si, mai mult, poate parea mai cald sau mai rece.
Intrucat tendintele acestui an sunt influentate de problemele economice, specialistii au considerat ca, in materie de culori, se cere prezenta unora linistitoare si revigorante. Astfel, tendintele anului in care tocmai am intrat, atat in domeniul designului vestimentar, cat si de interior, sunt marcate de prezenta culorii turcoaz. Fiind culoarea anului 2010, aceasta este urmata indeaproape de verde si galben. Culoarea vedeta a acestui an imbina nuantele calme ale albastrului cu cele revigorante ale verdelui. O astfel de culoare face trimitere la bogatie si lux, fiind foarte sofisticata si pretioasa, si amplifica starea de bine si creativitatea. Este o culoare ce se asociaza cu linistea si, desi este fina, este o culoare cu o puternica influenta asupra spatiilor. Folosit chiar si in cantitati reduse, incaperea va fi transformata in punct focal, un spatiu decorat in turcoaz fiind unul aerisit si luminos.
Nu numai ca este o culoare foate placuta si cu capacitati de a calma, insa prezinta marele avantaj de a putea fi asortat cu o intreaga gama cromatica. Mergand pe combinatiile ton sur ton, turcoazul se asociaza cu tonurile de albastru si verde, in vreme ce, optand pentru contrast, pentru a scoate in evidenta obiectele componente, se asorteaza cu purpuriu, griuri, alb mat, cafeniu inchis sau nuante de galben si oranj. O piesa de mobilier ce nu trebuie sa lipseasca este fotoliul sau canapeaua turcoaz. Daca bugetul de care dispuneti nu va permite achizitionarea unui astfel de articol, cu ajutorul unui material textil puteti confectiona o husa moderna fotoliului vechi. Insa turcoazul se poarta, mai ales, in materie de accesorii decorative. Veti obtine o incapere dinamica si plina de viata doar cu ajutorul unor perne decorative, covoare, draperii sau abajururi turcoaz. O alta metoda necostisitoare este de a procura diverse flori uscate, pe care le puteti vopsi cu ajutorul unui spray sau a vopselelor in turcoaz sau sa realizati un colaj cu diverse imagini ce intrunesc aceasta culoare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.