Setari Cookie-uri

Cum sa iti intretii canapeaua din piele

Canapeaua din piele nu numai ca presupune un anumit buget, dar atrage si o ingrijire speciala, care necesita foarte multa atentie. Bineinteles, orice canapea trebuie sa fie in primul rand confortabila, indiferent de natura materialului din care este confectionata. Obiectele de mobilier din piele si nu numai simbolizeaza luxul si eleganta, opulenta si rafinamentul, insa trebuie sa stim sa le intretinem corect.

Suprafata din piele se poate curata cu ajutorul aspiratorului sau a unei carpe moi, dar neabraziva si umeda, de culoare cat mai deschisa, pentru a nu lasa urme. Curatarea se face saptamanal, folosind substante si creme special create pentru un astfel de material. De asemenea, exista pe piata o solutie de hidratare a pielii, solutie ce previne uscarea acesteia si, implicit, aparitia crapaturilor.
In cazul in care s-au lipit diverse substante, cum ar fi guma de mestecat, acestea se pot inlatura infasurand cuburi de gheata intr-un material textil si razuind asupra zonei respective. In ceea ce priveste petele provenite de la substante grase sau uleioase, cum ar fi ketchup-ul, maioneza, uleiul, ciocolata, acestea se indeparteaza cat mai rapid cu o hartie absorbanta, fara a crea presiune, dupa care se freaca cu o panza alba curata, imbibata in sapun lichid neutru diluat, dinspre exteriorul spre centrul petei.
In linii mari, canapelele din piele nu numai ca sunt foarte placute din punct de vedere estetic, fiind foarte elegante, dar sunt si cele mai usor de intretinut, necesitand un timp minimal pentru pastrarea lor intr-o forma cat mai buna.
Foto 1 - David Boyle
Foto 2 -
jenschapter3
Foto 3 -
Thom Watson
Un articol de Ana Marin
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.