Setari Cookie-uri

Cum sa iti intretii canapeaua din piele

Canapeaua din piele nu numai ca presupune un anumit buget, dar atrage si o ingrijire speciala, care necesita foarte multa atentie. Bineinteles, orice canapea trebuie sa fie in primul rand confortabila, indiferent de natura materialului din care este confectionata. Obiectele de mobilier din piele si nu numai simbolizeaza luxul si eleganta, opulenta si rafinamentul, insa trebuie sa stim sa le intretinem corect.

Alegerea unei canapele potrivita nevoilor noastre si care sa ne intruneasca toate cerintele poate constitui uneori un lucru foarte dificil. Fara urma de indoiala, aceasta este un element de o importanta deosebita, ce nu poate lipsi din casa noastra. Canapeaua reprezinta locul in care ne odihnim, ne bem cafeaua, citim sau ne uitam la televizor, tocmai din aceste motive, de cele mai multe ori, constituie un efort financiar insemnat si ne dorim sa aiba o durata de viata cat mai lunga.
Canapeaua din piele nu numai ca presupune un anumit buget, dar atrage si o ingrijire speciala, care necesita foarte multa atentie. Bineinteles, orice canapea trebuie sa fie in primul rand confortabila, indiferent de natura materialului din care este confectionata. Obiectele de mobilier din piele si nu numai simbolizeaza luxul si eleganta, opulenta si rafinamentul. Un astfel de produs este mai trainic, comparativ cu piesele din stofa sau alte textile, si este si mai usor de intretinut, neretinand praf.
Spre deosebire de celelalte materiale, pielea prezinta avantajul de a nu se imbiba cu lichide. Atunci cand achizitionati o asemenea canapea, verificati manualul atasat de catre producator, pentru a putea vedea sfaturile date de catre acesta din urma. O canapea din piele naturala este mult mai confortabila, nu se deformeaza si ofera ierni calduroase si veri racoroase.
Incercati sa evitati expunerea canapelei in razele directe ale soarelui, mai ales daca fereastra este orientata spre est sau sud-est. Caldura solara puternica, ce actioneaza direct asupra pielii, o deshidrateaza, fapt ce duce la craparea acesteia. Totodata, si alte surse de caldura, precum caloriferul sau radiatorul, pot contribui la decolorarea canapelei.
Un lucru ce trebuie evitat este contactul cu ziarele, intrucat tusul cu care sunt imprimate se poate intipari pe suprafata canapelei, fiind foarte greu de inlaturat. Desi, teoretic, pielea nu se imbiba cu lichide, aveti grija ca acestea sa nu se verse, existand riscul de a o pata. In cazul in care se varsa ceva pe ea, asezati o carpa sau un servet deschis la culoare pentru a absorbi surplusul, apoi cu o panza usor umezita in apa frecati cu atentie dinspre exteriorul petei spre interior si uscati-o cu o bucata de panza sau stofa. Trebuie retinut faptul ca nu trebuie sa uscati petele folosind uscatorul de par sau expunand-o la soare.
De asemenea, trebuie evitate obiectele ascutite in jurul acesteia, cat si fumatul, arsurile de tigari neputand fi reparate. Daca apar taieturi sau crapaturi, apelati numaidecat la o firma de specialitate pentru remediere, intrucat orice taietura neingrijita se extinde in timp si exista riscul de a nu mai putea fi corectata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.