Setari Cookie-uri

Principii generale Feng Shui

Feng Shui sau arta de a locui este din ce in ce mai prezent atunci cand vine vorba de amenajarea interiorului. Insa, care sunt principiile fundamentale ale acestei invataturi antice? Cautand subiecte interesante pe Forum, am descoperit un topic in care s-a adunat la un loc tot ceea ce stie fiecare membru al Comunitatii despre acest subiect.

Eu am citit mult despre Feng Shui, pentru ca mi s-a parut ca multe dintre aceste reguli tin de bunul simt al fiecaruia. Desigur, nu trebuie sa exageram pentru ca ele apartin altei civilizatii si au si aparut multe carti scrise in scop comercial. In realitate, Feng Shui este foarte greu de invatat si de aplicat si nu se rezuma doar la aceste reguli simplificate.”
Andreea4k continua lista de principii Feng Shui, semnaland un lucru foarte important. “Din cate stiu eu, un lucru de baza in Feng Shui este eliminarea dezordinii, deoarece aceasta poate crea blocaje de energie. Pentru ca energiile sa circule liber in casa este foarte important sa fie ordine. Si pana la urma nu trebuie neaparat sa ne luam dupa Feng Shui ca sa aplicam acest principiu. Cred ca majoritatea dintre voi ati observat ca atunci cand e dezordine avem o stare de agitatie, suntem nervosi si irascibili sau deprimati. Iar dupa ce s-a facut curatenie, starea de spirit se imbunatateste. Asadar, fie ca e vorba de Feng Shui sau nu, pastrarea ordinii este foarte importanta pt mine.”
Utilizatoare theCat intervine cu cateva precizari: “Vant si apa s-ar traduce Feng Shui, altfel spus armonia cu natura. Se pleaca de la ideea ca energia pozitiva Chi trebuie sa circule nestingherit in casa, aducand cu ea o serie de beneficii. Apoi exista locuri in locuinta, care, daca sunt prost plasate, fie din proiect, fie din amenajare, pot avea efecte negative. Pentru acestea exista remedii Feng Shui prin care se produce activarea unor elemente dezactivand partea rea. Pentru ca se vorbea de dormitor si oglinzi acestea nu sunt recomandate pentru o relatie de cuplu, deoarece, reflectarea noastra creeaza mai multe persoane, ceea ce face sa fie nu mai fie un cuplu, adica doi. De asemenea, lumina nu trebuie sa pice direct din tavan pe pat preferandu-se aplicele sau veiozele. Amplasarea patului sub o grinda va induce agitatie, nesomn. In general, nu trebuie sa stam sub o grinda, cel putin nu direct sub aceasta.
Un alt sector important al locuintei este baia. E de preferat sa tineti usa acesteia inchisa, deoarece toaleta si chiuveta au scurgeri de apa, care pot fi asimilate cu pierdere, paguba. Usile / ferestrele aflate in fata usii de la intarea in casa trebuie inchise sau fereasta mascata cu perdea. Se considera ca Chi -ul, atunci cand intra in casa, trebuie sa alerge peste tot, sa purifice, sa energizeze iar o usa / fereastra deschisa, fac ca acesta sa intre si sa iasa, acea locuinta nemaibeneficiind de calitatile sale.”
Esti curios sa afli mai multe despre regulile de baza Feng Shui sau ai ceva de adaugat? Te invitam sa participi la aceasta discutie deschisa in cadrul Forumului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.