Setari Cookie-uri

Principii generale Feng Shui

Feng Shui sau arta de a locui este din ce in ce mai prezent atunci cand vine vorba de amenajarea interiorului. Insa, care sunt principiile fundamentale ale acestei invataturi antice? Cautand subiecte interesante pe Forum, am descoperit un topic in care s-a adunat la un loc tot ceea ce stie fiecare membru al Comunitatii despre acest subiect.

Feng Shui sau arta de a locui este din ce in ce mai prezent atunci cand vine vorba de amenajarea interiorului. Insa care sunt principiile fundamentale ale acestei invataturi antice? Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand ne dorim un interior amenajat in spirit Feng Shui? Cautand subiecte interesante pe Forum, am descoperit un topic in care utilizatoarea mycutza propune sa se adune la un loc tot ceea ce stie fiecare membru al Comunitatii despre acest subiect.
Iata cele mai interesante sfaturi culese de pe Forum:
Avand in vedere ca mycutza deschide topicul Generalitati Feng Shui este prima care ofera sfaturi. Astfel, “patul din dormitor nu trebuie sa fie in linie cu usa dar trebuie sa ai posibilitatea sa vezi usa; patul nu trebuie amplasat langa fereastra, adica trebuie pozitionat in dreptul unui perete solid; nu e bine sa avem oglinzi in dormitor.”
Mihaela09 dezvolta cele precizate de mycutza, oferind explicatii pentru aceste principii: “Patul trebuie asezat in asa fel incat sa vezi usa atunci cand stai culcat fara sa intorci capul mai mult de 45 grade. Deasemenea, patul trebuie asezat astfel incat sa nu stai cu picioarele spre usa, adica in "pozitia mortului". Trebuie sa vezi cine intra pe usa, ca sa nu fii luat prin surprindere. Capul patului trebuie sa aiba in spate un perete plin, aceasta pozitionare sugerand siguranta (nimeni nu poate intra pe fereastra sa te atace). Oglinda nu trebuie sa fie asezata in fata patului, pentru ca atunci cand te trezesti brusc noaptea sa nu te sperii de propria ta imagine.
Eu am citit mult despre Feng Shui, pentru ca mi s-a parut ca multe dintre aceste reguli tin de bunul simt al fiecaruia. Desigur, nu trebuie sa exageram pentru ca ele apartin altei civilizatii si au si aparut multe carti scrise in scop comercial. In realitate, Feng Shui este foarte greu de invatat si de aplicat si nu se rezuma doar la aceste reguli simplificate.”

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.