Setari Cookie-uri

Mobilier in stil Art Deco

Sursele stilistice pentru mobilierul Art Deco din Statele Unite au fost diverse. Iata cateva dintre caracteristicile cele mai importante ale pieselor de mobilier ce apartin acestui stil.

Cel mai deosebit motiv al epocii a fost cel al zgarie-nori-ului promovat si realizat de catre Paul Frankl in forma de biblioteci, birouri sau masute de toaleta (Pentru foto, click aici si aici). Cele mai elegante piese de mobilier au fost cele realizate de Saarinen.
Odata cu prabusirea bursei stilul luxos al anilor ’20 a fost inlocuit cu o estetica functionalista, care a continuat utilizarea materialelor epocii industrializarii precum plasticul, sticla, metale industriale, dar intr-un mod mai degraba pur strucural decat pentru decorare.
Calitatea seducatoare a unui spatiu art deco a fost rapid recunoscuta de catre comercianti. Nenumarate restaurante, cluburi de noapte, magazine, hoteluri, vase de croaziera au fost decorate in acest stil. Cel mai renumit spatiu art deco este cel creat pentru Rockefeller Center, punctul culminant al acestuia fiind incaperea Radio City Music Hall, a carei realizare se datoreaza lui Donald Deskey.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.