Setari Cookie-uri

Cum alegem materialul pentru blatul din bucatarie?

Pentru amenajarea bucatariei, alegerea blatului potrivit este un pas foarte important. Pentru a afla care este cel mai potrivit material pentru acest element al bucatariei am consultat parerile membrilor Comunitatii, pe care le-am descoperit intr-un topic deschis pe Forum.

Si da, asa este, orice roca naturala se trateaza cu o solutie de impermeabilizare, care nu mai permite patarea materialului, dar se consuma cantitati foarte mici. Nici marmura nici granitul nu sunt materiale care sa absoarba cantitati importante din substantele respective. A nu se confunda! Substantele de impermeabilizare nu sunt lacuri care sa ramana la suprafata materialului si sa se cojeasca ca si oja de unghii dupa aceea. Substantele de impermeabilizare au proprietatea de a patrunde in golurile retelei cristaline a materialelor si atunci apa, cafeaua, vinul nu vor mai pata roca. Cele mai rezistente sunt blaturile din granit dar sunt si multe tipuri de marmura care nu au nicio problema in a fi utilizate la asa ceva (uitati-va la material; daca are plasa pe spate, este mai putin rezistent la socuri. Daca le folosesti la podele sau la trepte, deci montate pe un suport solid, nu este nicio problema dar la blatul de bucatarie mai batem si snitele). Un lucru este clar: dai un ban, dar stii ca face! Sunt foarte frumoase! Natura nu poate fi intrecuta cand este vorba de frumusete.”
Pe langa aceste materiale, blatul de bucatarie poate fi confectionat din PAL melaminat, ceramica sau metal. Tu ce material ai alege pentru blatul din bucataria ta? Te invitam sa ne impartasesti parerile participand la aceasta discutie deschisa pe Forum.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.