Setari Cookie-uri

Cum alegem materialul pentru blatul din bucatarie?

Pentru amenajarea bucatariei, alegerea blatului potrivit este un pas foarte important. Pentru a afla care este cel mai potrivit material pentru acest element al bucatariei am consultat parerile membrilor Comunitatii, pe care le-am descoperit intr-un topic deschis pe Forum.

Pentru amenajarea bucatariei, alegerea blatului potrivit este un pas foarte important. Aceasta se face pe considerente atat estetice cat si de functionalitate. Asadar, blatul din bucatarie trebuie sa se potriveasca cu mobilierul dar sa si reziste la zgarieturi si sa fie neabsorbant. Pentru a afla care este cel mai potrivit material pentru acest element al bucatariei am consultat parerile membrilor Comunitatii, pe care le-am descoperit intr-un topic, deschis pe Forum de catre maria_pavel.
Iata cele mai interesante pareri
simona_niculescu considera ca “blatul de granit este foarte bun”, parere impartasita si de roxana_onea: “intr-adevar granitul este cel mai potrivit blat pentru bucatarie”.
feliciamotoc
“Granitul, dar este si foarte scump. Marmura e pe locul doi ca pret.”
seminee_cluj
“Granitul negru, ce are denumirea comerciala de “nero africa impala” si cu grosimea de 3 cm nu se pateaza. Restul de culori, oricate tratamente ai face cu solutii siliconice tot se vor pata.”
andrei_mariancatalin
“In functie de cati bani ai de cheltuit iti poti face de la blatul de marmura sau compozit (chiuveta e direct turnata si ai data gaura pentru plita si eventualele decupaje) pana la blatul clasic termorezistent de 28 mm. Daca mi-as face bucatarie, as folosi un blat termorezistent de 38mm deoarece e ceva mai ieftin decat acela de marmura, arata foarte bine la aceasta grosime si poate fi modelat si la fata locului dupa pereti, care nu sunt niciodata perpendiculari.”
Utilizator Condo
“Buna! Preturile rocilor naturale variaza mult de la un tip la altul, dar majoritatea materialelor de acest tip, fie marmura, fie granit, la grosimea de 2 cm au preturi cuprinse intre 250 si 500 lei / mp. Avand in vedere ca majoritatea blaturilor de bucatarie se executa la o latime de 60 - 65 cm, pretul pe metru liniar scade in mod corespunzator. Prelucrarea pe canturi (rotunjire) este de 40 lei/ml iar daca se face doar lustruirea cantului, pretul este de aproximativ 20 lei/ml. Mai costa ceva si decupajul pentru chiuveta sau sablonarea, daca doriti ca blatul sa aiba o alta forma decat cea dreptunghiulara.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.