Setari Cookie-uri

Cum alegem culorile pentru interiorul si exteriorul casei?

Alegerea culorilor potrivite este o etapa extrem de importanta pentru orice amenajare interioara sau finisare exterioara. Cautand subiecte de discutie interesante pe Forum, am descoperit un topic tocmai pe aceasta tema si am ales sa va impartasim cateva dintre sfaturile membrilor Comunitatii.

Alegerea culorilor potrivite este o etapa extrem de importanta pentru orice amenajare interioara sau finisare exterioara. Aceasta trebuie sa se faca tinand cont de o serie de criterii. Cautand subiecte de discutie interesante pe Forum, am descoperit un topic tocmai pe aceasta tema si am ales sa va impartasim cateva dintre sfaturile membrilor Comunitatii:
Iata cateva dintre cele mai interesante pareri:
razvan_florian
"Buna ziua. M-ar interesa si pe mine mai multe nuante de culori de interior si exterior, pentru o casa la curte. Va multumesc si astept recomandarile dumneavoastra."
Lorena
"Pentru exterior cred ca ar trebui sa te orientezi la o culoare care sa se asorteze cu acoperisul. Daca tabla este maro ai putea sa colorezi peretii cu o nuanta de bej. Cat despre interior, acum se poarta pereti in doua nuante. Mie imi place movul, de fapt lila, galbenul pal care se asorteaza cu orice mobila si este foarte odihnitor. Tinerilor le plac peretii rosii. Eu cam atat am avut de spus. In speranta ca te-am ajutat macar putin iti doresc spor la treaba."
iulian_nenciu
"La interior poti folosi orice culoare preferi. La exterior in schimb trebuie sa tii cont de indicele de luminozitate al culorii respective. Daca pe o scara de la 1 la 100 1=negru si 100=alb, pe aceasta scara se recomanda culorile cu un indice de luminozitate mai mare de 30%. De ce? In cazul in care avem un sistem termoizolant de fatada (polistiren, vata minerala, pluta etc.) care este colorat cu o culoare inchisa (mai mic de 30%), in momentul cand afara temperatura aerului este de 35-40 grade, fatada casei este supusa unei temperaturi de 50-60 grade. Aceste temperaturi fac ca termosistemul sa fie solicitat la maxim sa nu mai aiba randament (nu mai avem racoare in casa). Un alt aspect este faptul ca culorile inchise isi pierd prematur din intensitatea culorii initiale (se deschid). Cele bune."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.