Setari Cookie-uri

Cum alegem parchetul pentru casa?

Alegerea parchetului pentru casa trebuie facuta dupa mai multe criterii. Am descoperit pe Forum o serie de sfaturi importante, pe care ti le impartasim in acest articol.

arm_ramona
"Pe culorile mai deschise se vad mai greu praful si urmele. Ca sa nu se strice repede nu trebuie spalat cu multa apa ca se umfla, deasemenea trebuie protejat de zgarieturi. Cand parchetul este montat trebuie sa ai grija ca marginile sa nu fie montate la limita, sa ramana un spatiu de 2-3 mm pe capete (oricum acest spatiu va fi mascat de plinta parchetului) daca nu, risti ca dupa 1-2-3 luni parchetul sa se ridice ca o cocoloasa. Culorile inchise sunt frumoase dar pretentioase. Cauta parchet plasticat pe spate. Succes!"
ancutas
"Daca iti doresti caldura, protectie si durabilitate iti recomand lemnul masiv, fie ca e autohton sau exotic. Lemnul masiv are marele avantaj ca i se poate oricand schimba "infatisarea" prin alegerea altui tip de finisare decat cel existent (lacuri, uleiuri, schimbarea culorii baitului etc., antichizare). Mesteri buni de parchet gasesti - particulari sau companii, iar materialele pentru refinisare le afli documentandu-te si dand cautare pe Google. Parchetul de bambus nu este din lemn. Bambusul este o trestie care ajunge sa fie parchet prin presare si adaugare de adezivi. Atentie la furnizorul de parchet de bambus sa fie ok - sunt cazuri in care chimicalele din acest tip de parchet au dat forme severe de alergii - mai ales la copii si batrani. Multa bafta indiferent de alegere. Ancuta."
Doresti sa afli mai multe despre acest subiect? Aceasta discutie contine o serie de alte sfaturi utile. Daca ai si tu ceva de adaugat te invitam sa ne impartasesti parerea aici.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.