Setari Cookie-uri

Cum alegem parchetul pentru casa?

Alegerea parchetului pentru casa trebuie facuta dupa mai multe criterii. Am descoperit pe Forum o serie de sfaturi importante, pe care ti le impartasim in acest articol.

Pardoseala joaca un rol foarte important in orice amenajare. Daca te-ai hotarat sa optezi pentru parchet trebuie sa stii ca alegerea modelului se face tinand cont de o serie de criterii. Iata cateva sfaturi importante pe care le-am descoperit pe Forum, in topicul despre parchet.
popflorica_2007
"Stie cineva sa-mi spuna cum iti alegi parchetul, sa nu se deterioreze repede de la spalat, sa nu ramana urme si sa nu se strice repede?"
auradana67
"Parchetul de lemn masiv sau natur este cel mai rezistent, avand o viata de 100 de ani garantata, dar nici parchetul dublu-click nu este rau pentru ca este usor si rapid de montat, este mai ieftin si destul de frumos."
dorina_botezatu
"Parchetul laminat este o buna alegere. Exista pe piata o gama variata de modele asa incat sa-l poti asorta cu restul incaperii. Se monteaza foarte usor (cel cu dublu click) si se intretine foarte bine. La ce bun sa reziste 100 de ani? Se demodeaza, nu-i asa? Si apoi cel laminat nu este atat de scump. Pentru buzunarul romanului de rand e numai bun. Mult succes in alegere."
briyanaa_girl
"Eu zic ca parchetul din lemn de cires este cel mai bun."
Silvia_Dorofte
"Parchetul din lemn masiv este cel mai bun! Este putin mai scump, iar pentru inceput e mai mult de lucru la el (dupa montare mai trebuie putin slefuit) insa, este si de durata,mai ales daca este de o grosime mai mare."
skv
"Am parchet din stejar in casa, pus acum 40 de ani, curatat doar cu carpa usor umezita, dat la 2 ani consistent cu ceara, arata de zici ca l-am pus ieri. Din cand in cand, in apa cu care-l sterg usor de praf adaug pronto de parchet. Daca chiar vrei sa-l speli des, se da cu palux, sau mai bine pui parchet laminat."
z_flin
"Pentru a nu se uza repede, parchetul trebuie sa fie din clasa 32 sau 33, deoarece este o clasa comerciala si deci mult mai rezistenta la zgarieturi. Poti sa alegi un parchet cu SAS (special pentru izolatie fonica). Daca ai optat pentru un laminat cu proprietati bune, sunt sigur ca 10 ani nu o sa ai nici o treaba."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.