Setari Cookie-uri

Cum scapam de mucegaiul din casa?

Aparitia mucegaiului este o problema ce afecteaza numeroase locuinte. Afla de la membrii comunitatii Condo cateva metode de a scapa de acesta.

In cautarea de subiecte interesante pe Forum am descoperit o serie de topicuri legate de indepartarea mucegaiului. Am observat ca foarte multe persoane se confrunta cu asemenea probleme, asadar am decis sa va prezentam cateva dintre solutiile oferite de membri Comunitatii Condo.
getasart
"Dati-mi o solutie. Cum pot scapa de mucegai? Am izolat si peretele de la exterior si acum apare pe tavan si pe restul peretilor."
pattyinx
"Izolarea peretului face ca umezeala sa ramana in interior. Incercati sa reduceti umezeala printr-un ventilator ce o absoarbe spre exterior."
fordxad
"Va sugerez sa dizolvati piatra vanata (se foloseste la tratamente in pomicultura) in apa. Solutia rezultata (cat mai concentrata) sa fie data cu trafaletul, bidineaua pe suprafetele mucegaite si in imediata vecinatate a acestora. Dupa uscare se aplica varuiala obisnuita. Spor la treaba!"
mariancircasov
"Folositi clorura de calciu (sau apa stop). Se inlatura tencuiala sa ramana zidul curat se aplica pe zid 3 straturi (varuieli) cu pensula, bidinea, prin frecare puternica sa patrunda in zid si sa fie aborbita de perete. Se lasa sapte zile dupa care se tencuieste, driscuieste normal, dar atentie! Mortarul se face nu cu apa ci solutie de clorura de calciu."
ratedi
"Solutiile prezentate ataca doar efectele fenomenului, nu si cauzele lui. Incepe prin a incalzi si usca foarte bine incaperea in care apare mucegaiul. Apeleaza apoi la magazinele care comercializeaza produse de gen; cu siguranta iti vor recomanda ceva util. Succes!"
mateescuvalentina
"Am patit si eu la baie acelasi lucru si singurul remediu usor si eficient a fost hipocloritul. Se pune intr-o sticla cu pulverizator de la detergent de geamuri si se pulverizeaza locul mucegait. Se lasa vreo 2-3 ore sa actioneze cu geamul deschis si apoi mucegaiul dispare ca prin minune. Nu se spala, nu se face nimic. Atat! Succes!"
doruionel
"Se gaseste in orice magazin de materiale de constructii un spray antimucegai de la Bison. Eu l-am folosit si a dat rezultate. Speli locul de mucegai cu o solutie concentrata de clor si in momentul cand s-a uscat pulverizezi pe suprafata atacata de mucegai sprayul. Bafta."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.