Setari Cookie-uri

Forum Condo: Incalzirea prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala este o solutie confortabila si eficienta pentru incalzirea oricarei locuinte. Afla parerile membrilor Comunitatii legate de acest sistem de incalzire, expuse in cadrul Forumului Condo.

Incalzirea prin pardoseala este o solutie confortabila si eficienta pentru incalzirea oricarei locuinte. Acest sistem poate fi instalat in aproape orice tip de pardoseala si ofera un grad ridicat de confort termic beneficiarilor.
In cadrul Forumului, mihai_mateescu deschide un topic legat de aceasta metoda de incalzire: "As dori sa instalez in casa mea un sistem de incalzire prin pardoseala. Stie cineva daca merita? Daca are vreunul dintre voi asa ceva, il rog sa-mi ofere si mie cateva sfaturi. Multumesc."
UCM beneficiind de un astfel de sistem, descrie unele dintre avantajele de care se bucura: "Eu am incalzire electrica prin pardoseala, ca sursa complementara de caldura (la un apartament de bloc). Din punctul meu de vedere este o investitie extraordinara, nu foarte scumpa, extrem de utila. Este foarte placut sa pasesti pe gresie calduta, cand afara temperatura este sub 0 grade. Desi la mine este instalata ca sursa complementara, vreau sa spun ca nu am pornit caloriferele, deoarece incalzirea prin gresie imi asigura tot confortul de care am nevoie (e setata pe 24 de grade)."
Adrianm este cel care ofera cateva detalii tehnice: " Incalzirea in pardoseala ceva nou la noi si vechi la altii! Pentru si contra sunt multe puncte de vedere dar exista anumite argumente care nu pot fi combatute in niciun fel. Cum ar fi?!
- o pardoseala calda elimina senzatia de disconfort, dar daca va bazati numai pe aceasta forma de incalzire si nu ati folosit anumite materiale sau compozitii speciale pentru pardoselile incalzite, veti avea surprize neplacute;
- din punct de vedere medical: incalzirea in pardoseala folosita pentru a mentine temperatura optima in casa creeaza in timp (la persoanele cu un sistem imunitar mai slab) reumatism (sunt cateva studii recente care atesta acest lucru);
- daca nu exista sistem de ventilatie sau filtrare al aerului, cele mai fine particule de praf vor fi inhalate, care in timp (la persoanele cu un sistem imunitar mai slab) creeaza o forma usoara de astm, in special la copii si batrani (chiar daca aveti gresie in toata casa tot exista acele particule de praf);

Citește și:

Kudika
19 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.