Setari Cookie-uri

Cum aleg bradul de Craciun - Discutii pe Forum

In cazul in care inca nu ai un brad pentru Craciun si nu stii sigur daca sa cumperi unul natural sau unul artificial, asculta parerile membrilor Comunitatii Condo si poate vei reusi sa iei decizia potrivita.

Gigi_braicovici propune "o varianta ecologica: brad artificial si cateva crengute de brad normal impodobite frumos sau integrate in bradul artificial".
Printre adeptii brazilor in ghiveci se numara si roxana096, care afirma: "Mi-e mila de brazii taiati.. dar parca nu e sarbatoare daca nu miroase a cetina in casa.. iar brazii artificiali sunt ingrozitor de urati. Cei in ghiveci sunt destul de scumpi. Poate, avand in vedere faptul ca se replanteaza ar trebui sa fie mai ieftini...mult ma ieftini. Si asta ar fi cea mai buna solutie pe viitor. Si cred ca ar fi si o mandrie pentru fiecare sa se duca sa-si viziteze copacul plantat, sa-i arate copilului: uite..bradul asta a crescut odata cu tine."
Ramonalaura ne face cunoscute avantajele brazilor artificiali. "Va salut pe toate. E adevarat ca nimic nu se compara cu mirosul de brad in casa, dar haideti sa ne gandim ce departe s-a ajuns in Romania cu taierea pomilor. In primul rand, padurile ocupa suprafete tot mai mici, efectul inundatiilor se simte tot mai mult, alunecarile de teren sunt tot mai grave, sa nu mai vorbim si de poluare. Chiar este un subiect delicat care ne afecteaza pe toti. Mai bine ne gandim ca putem inlocui mirosul bradului cu mirosul cozonacilor si sarmalelor, si am putea incerca sa ne gandim la beneficiile achizitionarii unui brad artificial. In primul rand, facem investitia o singura data, in al doilea rand scapam de acele de brad cazute prin casa, iar in al treilea rand exista atatea modele incat cu siguranta gasim unul pe marimea si gustul nostru. Iar daca ne gandim bine la viitorul nostru, mai bine respiram un aer curat tot timpul anului decat un aer cu miros de brad 2-3 saptamani pe an. va pup, mona".
Feeleco este de acord cu propunerea lui gigi_braicovici, insa aduce o completare: "cum ar fi daca ne-am lipsi de tot de bradul artificial si am ramane doar la acele crengute? Se pot aranja foarte dragut doar cateva crengi de brad, intr-un ghiveci cu pamant sau si mai bine, cu nisip umed, care sa le mentina cat de cat proaspete. Cu putina osteneala si imaginatie, se pot aranja crengutele in asa fel incat sa arate ca un bradut veritabil... poate sa nu fie neaparat mare (e si mai greu de obtinut din crengi unul mare), dar sincer eu nici nu sunt adepta brazilor mari impodobiti in casa... Si de aici incolo mai ramane doar sa impodobim crengutele fiecare cu ce obisnuieste, si gata... poate sa vina mosul sa ne aseze sub bradut cadourile bine-meritate."
Daca esti curios si de celelalte comentarii sau ai si tu ceva de spus te asteptam sa participi la aceasta dezbatere.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.