Setari Cookie-uri

Idei pentru dormitorul copiilor

Amenajarea camerei copiilor poate fi deosebit de distractiva.

Dormitorul este spatiul in care foarte multe persoane isi petrec majoritatea timpului atunci cand sunt acasa, asadar aceasta incapere trebuie sa fie confortabila si placuta. Atunci cand vine vorba despre dormitorul copiilor se pune foarte mare accent pe decor si pe materialele folosite. Acestea trebuie sa ofere siguranta pentru copiii foarte mici si multa energie in cazul adolescentilor.
Ambientul in dormitorul copiilor difera de la o varsta la alta, asadar iti oferim cateva idei ce speram sa te ajute:
Dormitorul bebelusilor
Pentru camera bebelusilor poti sa alegi dintr-o gama foarte larga de teme de decorare, insa retine ca acestea trebuie sa fie relaxante si sa ofere imagini placute celui mic. Personajele din desene animate precum Mickey Mouse, Donald Duck, Bugs Bunny sau Winnie the Pooh sunt foarte potrivite pentru decorarea peretilor sau patutului. O alta optiune ar fi incursiunea in lumea fantastica, alegand personaje cu puteri magice.
Poti avea in vedere o tema acvatica, aceasta oferindu-ti posibilitatea de a introduce nuante de albastru si verde in schema decorativa.
Motivele florale pot fi folosite de asemenea atunci cand vine vorba de amenajarea camerei celor mici.
Daca toate temele decorative mai sus mentionate ti se par prea incarcate poti sa realizezi un decor simplu care nu va fi greu de modificat atunci cand copilul va creste.
Dormitorul copiilor intre 8 si 12 ani
Inainte sa decorezi camera copilului este foarte important sa ai in vedere personalitatea acestuia. Ambientul trebuie sa fie vesel pentru a-i starni imaginatia. Pentru un copil ce iubeste sporturile, foloseste o parte din echipamentul sau, cu scopul de a obtine un interior in care se simte bine. Daca ii place baschetul, instaleaza un panou cu un cos. Daca joaca tenis, expune-i racheta.
In situatia in care copilul tau este pasionat de muzica, expune imagini cu muzicieni sau poti sa rezervi un loc pentru expunerea instrumentului la care canta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.